724 total views

…intersecția drumurilor Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Craiova.  Joi, 18 aprilie, a fost inaugurat sensul giratoriu de la intersecția străzii Posada cu Calea lui Traian, proiect realizat cu fonduri de la bugetul de stat în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Investiția a venit din necesitatea rezolvării unei intersecții cu grad mare de risc de accidente, semaforizată anterior (în regim normal pe timpul zilei, noaptea semafoarele fiind trecute pe funcționare galben-intermitent), precum și din dorința creșterii siguranței pietonilor care tranzitează zona, dar și a fluidizării transportului în comun.

Ca urmare, pe lângă sensul giratoriu propriu-zis care gestionează intersecția drumurilor Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu (strada Posada) și Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Craiova (Calea lui Traian), s-a realizat o bretea de acces pe strada Posada pentru mijloacele de transport în comun, trotuare, spații verzi, sistem de iluminat public, sistem de supraveghere video, precum și două treceri de pietoni semaforizate cu buton. Totodată, amenajarea a presupus lucrări ample de mutare a rețelelor de utilități care traversau zona. Proiectul a fost posibil și ca urmare a implicării Consiliului Județean Vâlcea, care a pus la dispoziție un teren de aprox. 400 mp necesar desfășurării investiției.

Prezent și el la eveniment, președintele Constantin Rădulescu a apreciat buna colaborare dintre instituția pe care o conduce și Primăria Municipiului, anunțând și alte proiecte ce urmează a se derula în parteneriat cu Primăria Râmnicului.

Construcția giratorului este primul proiect finalizat din cele cinci pentru care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a obținut finanțări de la bugetul de stat, prin PNI „Anghel Saligny”. Un proiect asemănător vizează realizarea unui alt sens giratoriu la intersecția străzii Copăcelu cu drumul spre stațiunea Ocnele Mari, o stradă foarte aglomerată în special în perioada sezonului estival, și va fi gata până la finele anului. Celelalte proiecte se referă la extinderea rețelei de alimentare cu gaze pe 53 de străzi din municipiu (în plină desfășurare, cu termen de finalizare în prima jumătate a lui 2025), o arteră de legătură între strada Morilor și splaiul Independenței, inclusiv un pod peste râul Olănești (proiect estimat a se încheia anul viitor), precum și amenajarea cu dale elastice a trecerii de cale ferată de pe strada Drumul Gării (ce se va finaliza în toamna acestui an).

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.