218 total views

Deși publicația TdV nu are o colaborare cu senatorul PNL – Romulus Bulacu, pe mail-ul oficial primim, de la începutul mandatului domniei sale, comunicate de presă „cu rugămintea de a le publica în edițiile viitoare ale ziarului dumneavoastră”, mulțumindu-ne în același timp pentru colaborare. Care colaborare, nu știm! Ideea este că unele le-am mai publicat. Au părut interesante. Altele, nu! Primim un nou comunicat ce ne atrage atenția și ne permitem, înainte de a-l publica, să facem o scurtă introducere sau… hai să-i spunem, punct de vedere…

Sunt parlamentari vâlceni, dar nu „se înghit”, și unul dintre ei a decis că trebuie să iasă cu un comunicat de presă și să-l să facă vedetă în media locală, pe celălalt. Senatorul PNL, Romulus Bulacu, căci despre el este vorba, „sare” la gâtul senatorului PSD, Bogdan Matei, poama care ne face de râs la nivel de minister, ori de câte ori i se ia un interviu. Bulacu susține că „statul investește pentru activitățile tinerilor echivalentul unui covrig/tânăr/an, respectiv – 1,49 lei, iar „marele” ministru Matei consideră că aceste concluzii ale raportului sunt false.

Nu reluăm sub altă formă cele inserate deja de senatorul Bulacu în comunicatul de presă, dar menționăm că acesta ne demonstrează că parlamentarii vâlceni trag fiecare jar pe turta lui, nu activează în interesul cetățeanului, se mușcă între ei precum hienele, în loc să fie o echipă pentru Vâlcea și să uite de culoarea politică. De altfel, este cunoscut și faptul că unde merg unii, nu merg alții (n.r. la evenimentele municipale ori județene). Și uite așa, un senator vâlcean liberal critică alt senator vâlcean, dar pesedist.

Poate avem noi pretenții prea mari când spunem că parlamentarii vâlceni ar trebui să fie o echipă și să activeze în Parlamentul României pentru cei care i-au trimis pe fotoliile călduțe și pe bani mulți, adică pentru vâlceni. Ca o paranteză, sunt edili, care atunci când s-au așezat pe scaunul de primar, au început să facă politica cetățeanului și nu a partidului. Asta ar trebui să facă și parlamentarii vâlceni. Să fie o echipă pentru vâlceni și nu să se facă de râs, ei între ei! Pentru că una este să critici un coleg din alt județ și alta e să-l critici chiar pe al tău.

Nu vedem cu ochi buni comunicatul remis de senatorul Bulacu, chiar dacă are dreptate în conținut sau nu. Cu siguranță, nu asta vor să vadă vâlcenii, domnule Bulacu! Dumneavoastră, nu veți duce mai departe acțiunea din comunicat, deci nu va avea un final. Urmăriți doar să fiți promovat că aveți activitate!

În concluzie, nu ne interesează întrebările adresate care nu au o rezolvare, dar ne-ar interesa un raport al activității pe fiecare an în parte. Concret, câte din cele 40 de inițiative legislative, 25 declarații politice, 67 întrebări, 21 interpelări, 11 interpelări adresate Primului Ministru, 33 luări de cuvânt în plen ori 15 moțiuni, au avut un demers final și nu au fost făcute de…amorul artei!!! Asta ne-ar interesa! Dacă puteți să remiteți un comunicat de presă în acest sens, am aprecia!

Comunicat de presă

„În sesiunea ce tocmai s-a încheiat, i-am adresat ministrului Tineretului și Sportului o întrebare privind problema subfinanțării activităților de tineret în România. Am pornit această sesizare de la faptul că în urma strângerii unor date, Consiliul Tineretului din România (CTR), structura care reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România la nivel național și în structurile de reprezentare internaționale de profil, a făcut cunoscut opiniei publice „Analiza finanțării guvernamentale a sectorului de tineret în perioada 2013-2018”. Concluziile erau alarmante: “statul investește pentru activitățile destinate tinerilor echivalentul unui covrig / tânăr /an, respectiv 1,49 lei. Investiția totală în componenta de tineret a Ministerului Tineretului și Sportului ajunge abia la 20 de lei / tânăr / an”, în condiţiile în care în ultimii ani, studiile demografice arată că numărul tinerilor scade dramatic. Am considerat că sesizând aceste aspecte, poate ministrul va înțelege că este nevoie de o mai mare implicare din partea ministerului în această chestiune, și am avut speranța obținerii măcar a unei promisiuni că va solicita o suplimentare a bugetului alocat activităților de tineret. Dar NIMIC! Mai mult, ministrul consideră că aceste concluzii ale raportului sunt false:

Analiza (…) pleacă de la o premisă falsă. MTS gestionează programe în domeniul tineretului(…) bugetul se alocă, în cadrul programelor de tineret, pentru numărul de proiecte și numărul de participanți și nu pentru fiecare tânăr din țară”. Este evident că suma disponibilă nu se poate distribui în mod egal, însă dacă ar fi, suma indicată de CTR este cea corectă. Totodată, consider că MTS are obligația de a face el însuși acest calcul, raportându-se la populația totală a tinerilor, când concepe aceste proiecte. Altfel, având în vedere explicația, îi recomand domnului ministru să redenumească ministerul ca “Ministerul unei părți a tineretului” pentru a nu se mai înțelege greșit.

Dar, explicațiile superficiale nu se opresc aici, ministrul pulsând până la finalul răspunsului. Referitor la posibilitățile rezolvării problemelor de tineret: “Autoritățile administrației locale, inclusiv la nivelul comunelor, vor înființa consilii consultative pentru tineret pe care le vor convoca trimestrial”. Îi reamintesc domnului ministru că legislația în vigoare prevede existența acestor consilii la nivel de județ de foarte mult timp și nu au fost convocate nici măcar anual. Pentru înființarea consiliilor la nivel de comune este nevoie de tineri. Pe fondul depopulării masive în mediul rural, nu văd această idee ca fiind una sustenabilă. Lipsa unei strategii face ca aceste consilii să nu poată realiza obiectivul principal, acela de a fi un sprijin real pentru problemele tinerilor. Doar statistici pe foi de hârtie.

În concluzie, nimic din ceea ce ministerul oferă ca explicație nu este conectat la nevoile reale ale tinerilor. Nimic din ceea ce am sesizat nu a primit un răspuns clar și coerent. Dar nu este de mirare, deoarece ministrul Bogdan Matei doar aplică o politică specifică PSD, multe vorbe și, în esență, nimic concret și la obiect”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.