251 total views

La emisiunea unui post local de televiziune, senatorul Remus Daniel Niţu, acţionarul majoritar al CSM Rm. Vâlcea s-a lansat într-o serie de acuzaţii la adresa Primăriei Rm. Vâlcea, a primarului interimar şi a Consiliului Judeţean Vâlcea.

foto/arenavalceana.ro

Principalele acuze se referă la nesusţinerea financiară a activităţii clubului şi la faptul că în această vară, fiscul vâlcean a ‘’descălecat’’ în evidenţele contabile ale clubului nişte datorii care nu fuseseră evidenţiate în momentul preluării clubului de la fostul acţionar Cătălin Rufă. Replica, i-a fost dată în aceeaşi emisiune de către primarul interimar Gigi Matei, care, în linii mari a spus următoarele lucruri:
-Primăria Municipiului susţine anual clubul cu suma de 1.300.000 mii lei. Aceşti bani sunt viraţi clubului, care are în componenţă şi centrul de juniori şi de aceea o sumă suplimentară cu destinaţie numai pentru centrul de juniori, aşa cum cere dl. Niţu, nu se poate aloca;
– impozitul pe clădiri pe care clubul nu le-a mai achitat de trei ani către Primăria Municipiului Rm. Vâlcea a fost perceput în prezent datorită unui control efectuat de Curtea de Conturi .
Fără să intrăm în alte detalii nu putem să nu ne întrebăm : de ce dl. Niţu nu a făcut un audit serios în timpul preluării clubului ? Să vii acum şi să fii surprins de apariţia datoriilor ascunse, arată că nu prea stăpâneşte procedeul de preluare a unor active. Să vii după doi ani de când ai semnat contractul cu Primăria şi să pretinzi bani separat pentru centrul de juniori, să fii deranjat că trebuie să-ţi achiţi obligaţiile contractuale către stat, arată un fel de amatorism care nu cadrează cu puterea firmei pe care o conduci. Credem, mai mult, că dl. Niţu intrase într-un con de umbră şi a vrut să arate că mai există prin politica vâlceană.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.