279 total views

În şedinţa Senatului din data de 18.11.203, a.c., senatorul Laurenţiu Coca i-a adresat doamnei Maria Câmpeanu, munistru Muncii, o întrebare cu privire la posibilitatea includerii în anul 2014, în Programul de interes naţional, ,, Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice şi alocarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale’’.

Stimată Doamnă Ministru,

Comuna Roeşti, jud.Vâlcea, a demarat prin Măsura 322-PNDR, fonduri europene, un Proiect integrat, unul din obiective fiind ,,Centrul de îngrijire bătrâni’’. Acest obiectiv a fost finalizat conform procesului verbal de recepţie şi punere în funcţiune la terminarea lucrărilor nr 66/22.09.2013. Valoarea acestui obiectiv a fost de 539918,91 lei la care se adaugă TVA.
Având în vedere numărul mare de cereri pentru internarea în Centru de îngrijire bătrâni este necesară angajarea a 4(patru) persoane de specialitate(2 asistenţi şi 2 infirmier) pentru a asigura permanenţa, la care se adaugă medicul ce va fi angajat cu CIM-normă parţială(medicul de la Dispensarul Uman din localitate), restul de ore pentru permanenţă se asigură de către Primăria Roeşti( având asistent medical comunitar şi muncitor).
În urma celor relatate, pentru a pune în funcţiune acest serviciu social, răspunzând la nevoile beneficiarilor şi a asigura servicii de calitate, venim cu rugămintea de a ne sprijinii pentru a include în anul 2014 programul
,, Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice şi alocarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale cu suma de 135,408 lei reprezentând costul beneficiar conform Legii în vigoare, iar cheltuielile de personal ce nu sunt incluse în lege se vor suporta din alte venituri(buget local, contribuţie beneficiar şi alte surse).

Solicit răspuns scris.

Senator PSD,
Laurenţiu Florian Coca

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.