165 total views

În ședința Senatului din 27 februarie, senatorul PNL – Romulus Bulacu adresează, ministrului Teodor-Viorel Meleșcanu – Ministerul Afacerilor Externe și ministrului delegat pentru afaceri europene- Ana Birchall, două întrebări cu privire la Relocarea Agențiilor europene cu sediul în Marea Britanie.

“Agenţia Europeană a Medicamentului şi Autoritatea Bancară Europeană au împreună peste 1.000 de specialişti din UE. Ambele ar urma să-şi mute sediul din Londra, ca urmare a deciziei alegătorilor britanici de a ieşi din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar două exemple din rândul agenţiilor și oficiilor europene cu sediul în Marea Britanie, dorite de mai multe oraşe ale ţărilor, membre UE, nu numai pentru locurile lor de muncă, ci şi pentru posibilitatea de a acţiona ca poluri de dezvoltare pentru cele mai importante industrii din Europa. Decizia finală cu privire la locul viitoarelor sedii ale agenţiilor va fi luată în urma unor negocieri intense între politicienii europeni şi celelalte oraşe interesate să le găzduiască. În urma Summitului de la Bratislava, din septembrie 2016, România încerca să-și convingă partenerii că poate găzdui una dintre agenţiile europene, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul remis mass-media locală.

Așadar, senatorul vâlcean este interesat să afle, prin întrebările adresate celor doi miniștri, care sunt agențiile și oficiile pentru care țara noastră și-a exprimat interesul și care sunt demersurile inițiate sau continuate de ministerele menționate în vederea găzduirii în România a instituţiilor europene ce vor trebui să se relocheze în alte orașe, după validarea rezultatului Brexit-ului. (sursa foto/viatavalcii.ro)

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.