202 total views

Punctul şase de pe ordinea de zi a Şedinţei Ordinare a Consiliului Judeţean Vâlcea, de astăzi, a cuprins un proiect de hotărâre prin care reprezentantul CJ Vâlcea, în AGA CET, este împuternicit să aprobe plata sumei de 1.7oo.ooo lei, către USG pentru cumpărarea unor acţiuni, situaţie determinată de mărirea de capital stabilită de noul proprietar al USG, compania poloneză Janikosoda SA Polonia.

În argumentaţiile lor, atât preşedintele CJ Vâlcea, dr. ing. Ion Cîlea, cât şi dr. ing. Mihai Bălan, director general al CET Vâlcea, au arătat necesitatea păstrării de către CET Govora a statutului de acţionar semnificativ în structura acţionariatului USG Govora. Acţionar semnificativ, înseamnă că ai un cuvânt de spus în şedinţele AGA, acolo unde se iau cele mai importante hotărâri pentru bunul mers al unei societăţi. Interesul CET Govora de a rămâne acţionar semnificativ, este de a putea avea controlul pe deciziile luate în AGA, decizii care vizează printre altele şi politica de rambursare a datoriei înregistrate de USG, faţă de CET. În luarea hotărârii de aprobare a proiectului de act normativ s-a ţinut cont şi de faptul că, USG are în momentul de faţă provizioanele financiare necesare realizării acestei achiziţii de acţiuni.
Trebuie să observăm că viaţa modernă impune aleşilor judeţeni, cunoaşterea mecanismelor economiei de piaţă, în care nu este permisă în nici un moment lăsarea gărzii jos, pentru că altfel te trezeşti în exteriorul jocului.
Am apreciat votul de astăzi, dat de consilierii judeţeni şi credem că în astfel de momente, se testează capacităţile profesionale ale acestora.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.