96 total views

COMUNICAT DE PRESĂ

Tinerii din Vâlcea pot participa la stagii de voluntariat european în Italia şi Spania. FCASEC selectează voluntari care vor participa în diferite activităţi sociale. Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică din Vâlcea (FCASEC) selectează tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care să participe la mai multe stagii de voluntariat european în Italia şi Spania.

Stagiile sunt finanţate de către Comisia Europeană şi implică participarea tinerilor români la diverse proiecte de educaţie şi incluziune socială pe o perioadă de un an.

Pentru Italia, FCASEC caută trei tineri care să ia parte la trei proiecte internaţionale ce presupun activităţi educaţionale într-un centru de tineret precum şi activităţi in sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Proiectele încep în luna martie şi aprilie.

În Spania se caută un voluntar care să lucreze în cadrul unui proiect realizat în Toledo ce presupune implicarea acestuia în activităţi legate de prevenirea abandonului şcolar. Pentru acest proiect plecarea este imediată.

Tinerii care doresc să participe la aceste experienţe unice trebuie să ştie că pe perioada proiectelor li se vor asigura condiţii de cazare gratuite, sume pentru masă şi bani de buzunar. De asemenea transportului către şi din ţările gazdă este asigurat în proporţie de 90%. Toate proiectele sunt organizate prin intermediul programului Tineret în Acţiune, Acţiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.

Tinerii interesaţi pot depune CV la adresa de mail georgeta.mureanu@yahoo.com

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.