102 total views

Ultimele date privind creşterea economică dau motive de optimism – producţia industrială este în creştere, exporturile îşi continuă avansul, consumul dă semne de revenire şi investiţii străine, deşi încă modeste, sunt totuşi în creştere faţă de anul trecut. Un alt semnal pozitiv pentru mediul de afaceri este introducerea scutirii reale de impozit pentru profitul reinvestit.

Începand cu 1 iulie 2014 contribuabilii care efectueaza investiţii în echipamente tehnologice pot beneficia de scutirea profitului reinvestit în aceste mijloace fixe. Această măsură fiscală a fost aplicabilă şi în anul 2010 însă la acel moment, deşi s-a dorit a fi o scutire de la impozitarea acestor sume, în realitate a reprezentat doar o amânare la plata impozitului deoarece nu s-a permis deducerea din punct de vedere fiscal a amortizarii aferente  echipamentelor care urmau a fi achiziţionate din profitul reinvestit.

Forma în care măsura fiscală este introdusă pentru perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2016 este mult îmbunătăţită deoarece permite amortizarea fiscală a acestor echipamente. Mai mult, rezerva care trebuie constituită la momentul aplicării facilităţii va fi impozabilă în cazul folosirii ulterioare, însă aceasta nu va fi tratată ca o rezervă din facilităţi fiscale. Mai exact, rezerva va fi impozitată la momentul folosirii şi nu retroactiv, eliminându-se astfel aplicarea de creanţe fiscale accesorii la momentul utilizării. În linii mari, acestea sunt cele două elemente esenţiale care diferenţiază forma veche a facilităţii faţă de forma actuală.

mai mult pe ….http://www.zf.ro/zf-24/scutirea-de-impozit-a-profitului-reinvestit-este-o-masura-pozitiva-pentru-economie-insa-este-contrabalansata-de-introducerea-taxei-pe-constructiile-speciale-12650049

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.