64 total views

Marţi, 22 iulie, la şedinţa de Consiliul Judeţean, consilierii judeţeni au refuzat să-şi dea votul pentru un acord de principiu care-l împuternicea pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, să discute cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, despre preluarea celor două exploatări miniere – Alunu şi Berbeşti.

Consilierii PNL, PDL şi UNPR au făcut o greşeală mare, susţin surse din cadrul partidelor mai sus menţionate, că au refuzat acest vot. Tot marţi seara, consilierul judeţean PNL, Dumitru Tărăşenie a spus că au solicitat pentru a doua zi (miercuri 23 iulie) o şedinţă extraordinară în care să-l mandateze pe preşedinte să meargă la Guvern să rezolve această problemă.

Consilierii judeţeni pnl-işti şi pdl-işti au fost convinşi că se vor întâlni, ieri, în şedinţa extraordinară. Numai că, preşedintele CJ, Ion Cîlea, a refuzat să convoace o nouă şedinţă, la o zi după precedenta, neştiut fiind motivul de către nimeni (unii îl ştim sau îl bănuim).

Aseară, liderul PDL, Romulus Bulacu întrebat fiind (de către moderatorul emisiunii la care a fost invitat ) de ce nu au votat acesta a replicat :

“Este o jignire. Putea să ne spună cu o oră înainte…uite, avem şi problema asta…putea să ne spună cu o zi înainte, avea posibilitatea, nu înainte cu cinci secunde. Am cerut de mult noi împreună cu liberalii…daţi-ne şi nouş documentaţie…cum vreţi să faceţi aceasta…şi noi vrem să funcţioneze foarte bine judeţul. Niciodată nu a venit cu nici o documentaţie….cum se preiau astea…care e modalitatea, ce somaj înseamnă asta…sunt lucruri pe care trebuia să le ştim şi noi…e uşor să dai vina pe opoziţie…. Am solicitat cu semnătura a 15 consilieri judeţeni, am făcut hârtie scrisă…vrem a doua zi o şedinţă extraordinară….“, a declarat acesta.

Acum, că şi-au dat seama sau nu, că au greşit consilierii liberali şi democrat-liberalii, nu mai are importanţă. Importanţă are întâlnirea care înţelegem că va avea, totuşi, loc astăzi, la ora 10.00, la Guvern, între preşedintele Ion Cîlea, directorul CET Govora, Mihai Bălan, conducerea Complexului Energetic Oltenia şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, cum se va finaliza.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.