157 total views

Blocajul activității operatorului de gunoi de pe raza municipiului Rm. Vâlcea, la sfârșit de săptămână, s-a datorat pe de o parte amenzii primite de la Garda de Mediu (cea mai mare dintre cele patru primite până acum), iar pe de altă parte, lipsa spațiului de depozitare.

4Garda de Mediu a interzis depozitarea gunoiului la groapa de gunoi de la Horezu, ca fiind improprie și neecologică. La Depozitul ecologic de la Fețeni, Romprest nu poate duce gunoiul pentru că nu are stație de sortare, acolo nu se primește decât compostul. La stația de compost de la Râureni li s-a pus în vedere să respecte suprafața de 100 mp închiriată de la DADP și să curețe zona sufocată de deșeuri. În atare situație, Romprest a găsit soluția de avarie transportând și depozitând gunoaiele vâlcenilor la București, mărind cheltuielile serviciului. Cu siguranță că aceste cheltuieli în plus vor fi suportate tot de buzunarele cetățenilor abonați la serviciul de salubrizarea al Romprestului, în așa fel încât profitul firmei să rămână constant, altfel nejustificându-i-se interesul activității în zonă. Ce vor zice bucureștenii când vor afla despre gunoaiele noastre? Credem că ne-ar sugera ca într-un tomberon să aruncăm și gunoaiele din primărie care au făcut o licitație de mântuială, singurul lor scop fiind acela de a scoate de pe piață URBAN-ul, singurul operator serios pe care l-a avut Râmnicul. Ar fi interesant să aflăm câți bani a recuperat primăria de la Urban, că prea s-a zbătut s-o dea afară din oraș pentru neplata unei redevențe, cu toate că firma de salubritate acuza faptul că primăria ar fi fost în culpă. În urma acestui război al gunoaielor, primăria Râmnicului a câștigat o firmă de salubrizare care nu are decât câteva mașini de ridicarea a gunoiului. Nu are stație de sortare, spații de depozitare și nici contract cu Depozitul ecologic de la Fețeni. Or, acest Depozit ecologic a fost construit cu pompă mare tocmai pentru a rezolva problema gunoaielor citadine.

Aceasta fiind starea de fapt, ne punem serios întrebarea: care este oferta de servicii cu care Romprest a câștigat licitația?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.