376 total views

Dacă Rădulescu Constantin îl refuză, primarul Gutău Mircia nu-i răspunde. Dacă primari liberali nu se bagă, primari pesediști nu dețin. Dacă Prefectura nu are cum să intervină, ping-pong cu concursul primarului Gîngu din partea unora.

L-am surprins pe primarul Gîngu, de la Bujoreni, de vorbă cu alți primari și de care se ruga să-l ajute cu secretarul pe care îl au, să i-l dea împrumut pentru a fi membru în comisiile unui concurs, spunându-le că a solicitat ajutor și la alte primării din jurul lui și nu a primit un nici un sprijin până acum. Nu am luat în calcul discuția până când din întâmplare un alt edil, unul liberal, m-a întrebat ce știu: de ce Rădulescu nu-și ajută primarul în organizarea concursului pentru postul de secretar de comună? Uite așa am încercat să aflu mai multe, dar Gîngu, deși supărarea pe care o afișa era mai mult decât vizibilă, nu a dorit să comenteze prea mult subiectul. Până la urmă ce era să facă? Să-și critice șeful de partid că i-a dat cu flit, că nu-l ajută? Nu avea cum! Probabil și el aliniat partidului, supus orbește, nu a dorit să lămurească situația creată, trecând dintr-o dată sub tăcere, reținut și rezervat în declarații.

Sprijin pentru organizarea concursului de ocupare a funcției de secretar de comună

Conducerea primăriei Bujoreni intenționează demararea procedurii de organizare a concursului pentru ocuparea funcției publice de conducere vacanțe de secretar al comunei. Pentru că nu deține personal care să fie desemnat pentru a fi membru în comisia de concurs, dar și de soluționare a contestațiilor, solicită de ceva timp pe la primăriile din zonă, sprijin pentru desemnarea a două persoane care să facă parte din comisiile concursului în vederea desfășurării și organizării acestuia. A solicitat acest sprijin la Consiliul Județean Vâlcea care, în mod expres față de primăriile din zonă care nu au nici o obligație și nici personal suficient, dar cărora primarul Gîngu le-a cerut ajutorul, are obligația de a desemna o persoană – funcționar public cu funcție de conducere – care să facă parte din comisiile de concurs, dar primește din partea șefului de județ care este și, atenție!, șeful său de partid, un mare refuz.

Cu alte cuvinte, pe Rădulescu îl doare undeva de primarii lui, în momentul de față de cel de la Bujoreni, și nu dorim, chiar dacă știm și de alții, să generalizăm acum că nu e cazul, cu care a defilat în campanie pe la porțile oamenilor promițându-le că-l va sprijini pe viitorul primar, adică pe el, cu tot ce are nevoie. Gîngu nu i-a cerut lui Rădulescu să mute munții din loc pentru el, ci i-a cerut să-i dea un funcționar public cu funcție de conducere, conform legii, să facă parte din comisiile concursului, lucru care este obligatoriu. Chiar dacă art. 29 din HG 611/2008 permite ca edilul să se adreseze altor autorități sau instituții publice….

Art. 29 „În situaţia în care în cadrul unei autoritãţi sau instituţii publice constituirea comisiei de concurs şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor nu se poate realiza cu respectarea prevederilor prezentei hotãrâri din cauza numãrului mic de funcţionari publici, pot fi desemnaţi membri din cadrul altor autoritãţi sau instituţii publice, la solicitarea autoritãţii sau instituţiei publice în al cãrei stat de funcţii se aflã funcţia publicã vacantã pentru care se organizeazã concursul”

….ANFP, după promovarea concursului, va solicita și Prefecturii Vâlcea desemnarea unui funcționar public cu funcție de conducere să fie membru în comisiile de concurs, iar 90% poate să solicite chiar Consiliului Județean să desemneze această persoană, iar Rădulescu ce va mai face atunci? Va fi obligat să o asigure!

Așadar, Rădulescu Constantin, ca și la ADI Salubritate, invocă aceeași scuză penibilă susținând că funcționarii lui sunt până peste cap de ocupați fiind angrenați în diverse acțiuni care asigură buna desfășurare a activității din CJ.

Este incredibil cum președintele tău îți blochează, ție primar, activitatea nesusținând demersurile tale administrative pentru ca și tu, Primărie, la rândul tău, să-ți desfășori în condiții optime activitatea și astfel să intri în legalitate în administrația ta.

Gîngu George a cerut sprijin primăriilor din zonă – Muereasca, Sălătrucel, Călimănești, Berislăvești, Râmnicu Vâlcea, Dăești, Vlădești și deși singura administrație care i-a sărit în ajutor a fost cea a liberalului Florinel Constantinescu – primarul orașului Călimănești, pentru că fiind primărie de oraș pe lângă secretar plin are și șef de serviciu, nu este suficient, fiind nevoie de încă un funcționar. Primăriile menționate au funcționar public cu funcție de conducere o singură persoană – secretarul comunei, dar se pare că nici una din ele nu au secretari pe post, ci îi au cu delegație sau cu atribuții și nu pot face parte din comisia unui concurs.

CJ Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea au n funcționari publici cu funcție de conducere, dar nu vor să-l sprijine pe primarul Gîngu. De ce? Nu știm! Dar un lucru este sigur: Rădulescu nu își respectă primarii și este mai ocupat cu promovarea agenților privați decât cu problemele primarilor, uitând că este șeful județului doar datorită lor.

Totuși, am încercat să obținem un punct de vedere mai detaliat de la Gîngu, dar a refuzat spunând doar că va recurge și la o ultimă variantă pe care o mai are și anume: transmite în această săptămână o adresă tuturor primarilor din județ și le va cere sprijinul pentru desemnarea unui funcționar public cu funcție de conducere care să facă parte din comisiile concursului.

Primăria Bujoreni nu are secretar de comună din 2014 când pentru cel în funcție a început cercetarea penală, iar funcționarii odată cu începerea urmăririi penale sunt suspendați din funcții imediat, în 2018 fiind condamnat definitiv la un an cu suspendare.

„Bă” Rădulescule: zici că ți-a cerut Gîngu să-i dai funcționarul pe viață ori că ar fi nevoie de el 6 luni și nu o zi cât durează concursul. E primarul tău, Rădulescule! Frumos îl mai sprijini! Rușine! Și o să afle toți primarii despre „ajutorul” oferit și sigur își vor pune niște întrebări! O fi bine?

Concluzia?

De ce primarii nu scot postul de secretar de comună la concurs?

De ce Rădulescu Constantin nu scoate postul de secretar de județ la concurs?

Știe cineva?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.