411 total views

In atentia ITM si Garda de Mediu

Activitatea ilegala a operatorului de salubrizare Romprest continua. Joi 4 august, i-am surprins pe angajatii Romprest scotand gunoiul cu mainile goale din containerele pentru colectare selectiva a deseurilor reciclabile.

In secolul XXI, anul 2016, cand avem sisteme performante de colectare selectiva, operatorul local Romprest isi umileste angajatii punandu-i sa scoata cu mana goala ce este la vedere in containerele pentru deseuri reciclabile, lasand impresia ca acestea au fost golite. Intr-un cuvant, Romprest sfideaza chiar si actuala conducere a Primariei care i-a dat un ultimatum in data de 28 iulie. Ne intrebam daca angajatii Romprest sunt platiti sa adune gunoiul cu mana din containere, ca altfel nu intelegem de ce acestea nu sunt ridicate si golite de masini speciale. Un raspuns am putea sa-l dam noi, Romprest nu are aceste masini speciale. Operatorul are deficit mare de  logistica performanta. Mai mult, nu are o statie de sortare, nu are unde sa duca gunoiul menajer ridicat, nu are personal calificat pentru un manageriat de calitate si exemplele ar putea continua. In schimb, are tupeu, nesimtire si efectiv isi bate joc de toata populatia Ramnicului pe care o taxeaza cu 4,5 lei/pers/luna.

GARDA DE MEDIU

Forurile abilitate in a rezolva astfel de probleme cunosc oare situatia? Pe aceasta cale ne adresam com. sef, Ramona Hogea, cu intrebarea: In autorizatia de mediu este specificat modul de selectare al deseurilor menajere? Acesta trebuie realizat manual (scormonind cu mainile goale) de catre angajatii societatii Romprest sau folosind utilaje speciale, adecvate acestei activitati?

ITM

Stimati inspectori ITM, este timpul sa mai faceti niste controale pe la operatorul de salubrizare locala, Romprest. Va intrebam si pe dvs., scrie in fisa postului ca agentii de teren ai firmei de salubrizare trebuie sa stranga resturile menajere cu mana?

Mircia Gutau

Il intrebam pe cel mai informat primar daca stie cum opereaza Romprest in oras. Dupa cum ati declarat de nenumarate ori, sunteti foarte activ, stiti tot, vedeti tot ce se intampla in minicipiu. Dar activitatea ilegala a societatii Romprest pe care de un an de zile, am mediatizat-o, o vedeti? Ati fost la statia de compost de la Raureni sa vedeti cum sunt selectate deseurile menajere? Cu toate ca, prin actul aditional al contractului de depozitare a deseurilor dintre Primarie si Romprest, operatorul de salubrizare are dreptul sa utilizeze doar 100mp din statia de compost, acesta a mers mult mai departe, utilizand in voie intregul spatiu. Aerul a devenit irespirabil, iar locatia respectiva s-a transformat intr-un adevarat focar de infectie.

Cum ultimatumul dat de Primaria Ramnicului societatii Romprest a expirat de o saptamana, asteptam cu real interes masurile si sanctiunile luate de ambele parti. Speram, ca de aceasta data, acestea sa fie in favoarea cetatenilor, nu ca pana acum, cand intreaga activitate desfasurata de Romprest a fost vizibil in defavoarea acestora.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.