188 total views

Stupefiant și foarte tupeis ni s-a părut dreptul la replică solicitat de către Romprest Energi SRL, ziarului nostru. De parcă noi am fi vinovați de situația creată de ei în gestionarea defectuoasă a gunoaielor menajere, care a culminat cu amenzi usturătoare din partea Gărzii de Mediu.

20160623_161626Romprest ne acuză de lipsă de profesionalism dându-ne lecții de jurnalism, indicându-ne ”prețios” cum să ne facem meseria. Este adevărat că pe undeva meseriile noastre se înrudesc: ei colectează gunoiul, iar noi răscolim prin gunoaiele contemporane. Observăm, însă, că diferența este substanțială, chiar și de miros, ceea ce ne face să nu luăm în calcul aceste indicații urât mirositoare.
Tot în ”dreptul la replică”, Romprest ne amenință că ne dă în gât, invocând articole din Legea Audiovizualului. Îi sfătuim s-o lase mai ușor întrucât pot fi acuzați de încălcare de teritoriu. Ograda noastră este pe alt teritoriu, ceea ce înseamnă că Romprest ori n-a citit legea pe care o invocă, ori confundă lopata cu coada măturii. Pentru ultima variantă, nu e nevoie de prea multă cultură.
Romprest ”… introduce acțiune penală împotriva activității infracționale a dvs.” (o formulare nefericită – n.r.), lucru care ne face să tremurăm… de râs. Este o inversare a rolurilor. Noi suntem cei care am depozitat gunoaiele pe rampa betonată a stației de compost de la Râureni, încălcând contractul cu DADP? Da, noi suntem, dacă luăm de bun ceea ce se spune în acest drept la replică: ”Vă informăm că societatea noastră nu depune deșeuri la această stație de compost.” Procesele verbale constatatoare ale Agenției și Gărzii de Mediu, parcă spun cu totul altceva.
Referitor la acuzația că facem jocurile ”unei firme care operează ilegal pe aria orașului Rm. Vâlcea, publicând tot felul de jigniri și lucruri false care să inducă în eroare populația orașului”, menționăm că nu cunoaștem nicio firmă care să opereze ilegal pe aria orașului, iar faptul că am informat populația despre modul defectuos în care Romprest gestionează acest serviciu de salubrizare a orașului, nu poate fi asimilat jignirii sau falsei realități. De asemenea, nu noi sabotăm activitatea Romprest și nici complicele cuiva nu putem fi, deoarece această societate se sabotează singură prin incapacitatea tehnică de care dispune. Așa că, prin acest drept la replică Romprest încearcă să ascundă gunoaiele sub preșul nostru.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.