203 total views

O informare de o mare importanță a fost postată pe contul unei rețele de socializare ca o mândrie ”a muncii asidue” a celui ce astăzi conduce Consiliul Județean Vâlcea, dar la comanda edilului Gutău.

Așa se face că, Rădulescu, împreună cu distrugătorul numărul 1 al proiectului SMID – Carmen Alexandrescu, deși nu uită să își ia bannerul la spinare să se dea mare, o întinde spre minister ”uitând”, acasă, principalul semnatar care se mai impunea pentru semnarea acestui contract și așa vai de el…

Reprezentantul ADI Salubrizare, căci despre el este vorba, trebuia să fie alături de Rădulescu la semnarea contractului de finanțare pentru realizarea Centrului de Management al Deșeurilor din comuna Roești, dar nu a fost prezent. De ce? Contre politice? Mândrie? Prostie? Înfumurare? Da! Chiar toate la un loc!

Mai mult, am putea acuza Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (AM POIM) de un abuz, pentru că nu a respectat condițiile de semnare a contractului de finanțare și a achiesat la invidiile politice ale lui Rădulescu.

De ce a acceptat reprezentantul ministerului să semneze fără reprezentantul ADIS? Conform ghidului/regulamentului de implementare acest contract nu trebuia semnat fără prezența reprezentantului ADIS. Din anumite discuții, înțelegem că este vorba doar despre o avizare a reprezentantului ADIS, deci nu o considerau necesară prezența și atunci ne întrebăm: oare președintele CJ Vâlcea a semnat tot o avizare? Parcă îl și aud pe reprezentantul ministerului: ”ia vino, bă, Costi, și semnează și mie pentru avizare, deși nu este important, dar așa să știe lumea că ai luat la cunoștință, că oricum e un eșec Roești-ul vostru…” Rușine!

Deși am încercat să obținem o declarație de la președintele ADIS, acesta nu a răspuns până la publicarea articolului. Acum, tindem să credem că există posibilitatea ca ADIS să aibă anumite obiecții pentru că se știe că sunt probleme legate de acel teren, probleme de ordin tehnic care presupun modificarea proiectului și creșterea exorbitantă a costurilor de realizare și se pare că și refacere SF, dar poate și altele. În acest caz tragem un semnal de alarmă legat de cele 32 milioane de euro. ESTE IMPOSIBIL să fie terminat Centrul până la 31.12.2020, termenul maxim până la care se acceptă decontări din fondurile europene.

Tragem concluzia că iar se fac lucrurile în pripă și o să avem surpriza să vedem că, ceea ce a anunțat astăzi conducerea CJ, nu este decât o mare țeapă. Clar, acest Centru nu se va putea termina până în 2020. Nu este posibil! Pentru terminarea lucrărilor vor lua bani tot din bugetul județului! Alooo! Domnule președinte, unii mai gândim! Așa că cele 32 milioane de euro sunt o himera … praf în ochi pentru prostime! Bani doar pe hârtie!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.