592 total views

…SC Gospodărie Locală Berbești, acum condusă de Popescu Mirel, care de peste 5 ani nu reușește să se autorizeze pentru activitatea pe care o prestează – distribuție apă potabilă – din cauza terenurilor de sub bazinele de apă pe care nu le deține nici Primăria și nici societatea.

Din discuția purtată cu directorul societății am înțeles, separat de ceea ce a încercat să ne convingă dumnealui, că ori este dezinteresat ori nu are toate cunoștințele necesare despre ce trebuie să facă ori minte. Poate câte ceva din fiecare. Din alte discuții purtate se pare că problema terenurilor îi este mai mult decât cunoscută, iar neimplicarea în rezolvarea situației este una impusă de câteva persoane cum ar fi vicele Gioga și se pare un terț cu un mare interes în imobiliarele Berbeștiului. Popescu ne-a subliniat și faptul că vicele Gioga a intervenit și acum la DSP pentru încă o derogare de la legislația impusă, de parcă la DSP negociezi ca la piață. Până la urmă, cum a putut și poate DSP să facă astfel de derogări? Vom afla!

Popescu Mirel directorul – SC Gospodărie Locală Berbești – susține că pentru obținerea autorizației trebuie îndeplinite anumite criterii: „aviz de la mediu care există și încă este valabil până în iunie, aviz de la SGA Vâlcea – documentație care este deja depusă și se așteaptă răspunsul favorabil, aviz de la Direcția de Sănătate Publică pe care nu -l avem și contract de delegare cu Primăria pe care deja l-am obținut”.

„O problemă ar fi cu avizul de la DSP Vâlcea pe care nu-l putem obține încă pentru că avem o problemă cu pământul de sub bazinele de captare a apei, aviz ce va întârzia toată procedură de obținere a licenței de la ANRSC. Neobținând licența, de la data de 1 aprilie putem furniza apă doar asumându-ne riscul de a primi o amendă între 20.000-50.000 lei, așa cum mi-a comunicat domnul de la ANRSC. Noi nu v-om fi sistați, însă aceste amenzi vor fi repetate probabil până ne licențiem. Eu am făcut solicitare către Primărie, către Consiliul Local, iar în momentul în care o să primesc documente ce atestă că pământul de sub bazine e proprietatea Primăriei sau să -mi pună la dispoziție un contract de închiriere cu proprietarii care dețin terenul de sub bazine, voi continua demersurile.

Întrebat de ce nu a demarat mai devreme procesul de obținere a licenței, știind deja de aceste probleme, Popescu spune că de 3-4 luni tot încearcă să concretizeze acest demers, că a fost la primărie și a solicitat persoanelor competente să rezolve problema cu terenul de sub bazine.

„Am făcut înștiințări către Primărie să îmi pună la dispoziție actele pentru terenul ce împrejmuiește aceste bazine, însă momentan nu am primit nimic. Până acum nu am menționat nimic în ședințe deoarece am primit promisiuni verbale că îmi vor oferi actele, iar până acum o lună de zile nici nu am știut că nu sunt 11 proprietari ce dețin împrejmuirea respectivă, așa cum spunea Primăria și că de fapt sunt trei, iar diferența de pământ ar trebui să fie în inventarul Primăriei. Eu am primit actele abia în urmă cu o lună. Ultima dată am fost la DSP cu vicele și cu d-na secretar, iar vicele a rugat-o pe d-na doctor (nr. Directorul DSP) să facă cumva să ne mai autorizeze pentru încă 3-4 ani, iar d-na director a spus că nu are ce autorizație să prelungească pentru că nici acum 5 ani nu a fost vorba de vreo autorizație, ci tot o derogare ca să putem funcționa, cu condiția ca în acești 5 ani, ce au trecut, să ne punem la punct problema cu terenurile de sub bazine, plus terenul de acces de la strada agricolă până la bazine. Acest lucru îl știu și consilierii. Eu am preluat societatea pe pierdere și încă este la fel deoarece eu am cerut scăderea organigramei, neputând să susțin personalul pe care îl am, acesta fiind prea mare, însă Primăria nu a acceptat”.

La finalul declarației Popescu spune că a luat societatea pe pierdere, dar consilierii spun că a luat- o pe profit, detalii AICI..

Vom reveni cu detalii, în urma ședinței susținută astăzi de CL Berbești unde se vor cere lămuriri cu privire la acest aspect, dar și cu punctul de vedere al DSP Vâlcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.