1,402 total views

…cu finanțare nerambursabilă. Și uite așa, raportul dintre rezultatele obținute în activitatea economică și eforturile administrative depuse, aduc în prim-plan la Bujoreni un management performant și în folosul cetățenilor. Administrație pe măsură!

Acum, proiect pentru iluminat public modern,

iar pentru asta, George Gîngu, împreună cu echipa sa, continuă să depună proiecte pentru obținerea de finanțări nerambursabile, considerând că doar așa poate duce comuna Bujoreni la un alt nivel. Și are dreptate! Recent a pregătit documentația pentru participarea la „Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Fondului pentru Mediu.

Începând din 25 octombrie 2021, UAT-urile care au dorit să participe în cadrul Programului și-au putut depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă. Bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 500 milioane lei. Programul se adresează UAT-urilor la nivel de comună, oraș sau municipiu, care pot beneficia de fonduri pentru sistemul public de iluminat, prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, costul la factura publică.

Finanțarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Comuna Bujoreni numără, după ultimul recensământ, o populație de până la 5000 locuitori. Astfel, pentru proiectul depus va primi o finanțare de maximum 1.000.000 lei!

Despre proiectul de modernizare a iluminatului public stradal,

putem spune că, potrivit comunicatului de presă publicat, investiția se va ridica la suma de peste 1,26 milioane lei și va consta în montarea a 350 de corpuri de iluminat LED cu eficiență ridicată și care îndeplinesc cele mai înalte criterii de economisire și de iluminat. Se vor moderniza punctele de aprindere, consolele, accesoriile, conductoarele de conexiune, izolatoarele etc, și se va achiziționa un sistem nou de telegestiune a iluminatului public. Vor fi realizate sisteme de aprindere automate, iar monitorizarea întregului sistem se va face cu ajutorul computerului din Primărie.

Practic, sistemul modern va permite ca problemele să fie remediate într-un timp relativ extrem de scurt, computerul dând posibilitatea a se afla în timp real ce bec și de pe ce stradă s-a ars. Așadar, în scurt timp edilul George Gîngu are încredere că va schimba clasicul iluminat stradal, mare consumator de energie, cu unul modern mult mai economic și mai eficient.

Pe lângă faptul că va face economii serioase la bugetul local (costurile de întreținere sunt mici, iar durata de viață a LED-urilor este ridicată), investiția va da posibilitatea unui mediu de siguranță pentru cetățeni, bucurându-se astfel de confortul pe care iluminatul public modern îl poate oferi. Un plus valoare la acest demers îl constituie și faptul că toată această rețea de iluminat modern poate fi realizată cu costuri mai mici pentru că deja există o rețea modernă de internet radio cu bandă garantată în toată localitatea, cu 30 de puncte WI-FI și 60 camere de monitorizare.

Imaginea este aleasă la întâmplare, nu face parte din descrierea proiectului…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.