247 total views

Mafia lemnului a lovit din nou în pădurile din Vâlcea. Miercuri noaptea trei pădurari din Ocolul Silvic Călimăneşti au reuşit cu ajutorul poliţiei să destructureze o grupare de infractori din Mureş specializată în tăierea şi comercializarea lemnului de paltin,lemn folosit la realizarea instrumentelor muzicale. Cei 10 membrii ai grupării au fost prinşi din greşeală, din cauza blocajului de pe Valea Oltului provocat de deraparea unei autocisterne cu etanol.

Gheorghe Mihăilescu, directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, a declarat că pădurarii care patrulează în Parcul Naţional Cozia au sesizat coducerea cu privire la marcarea neautorizată a unor paltini pe crestele muntelui, în zone greu accesibile, şi au ţinut zona sub control. Miercuri noaptea infractorii au fost surprinşi în momentul în care părăseau zona cu o ,,pradă”consistentă, aproximativ 7 tone de lemn de paltin, cei trei angajaţi ai Direcţiei Silvice au anunţat poliţia deja prezentă în zona la accidentul provocat pe Valea Oltului.

,,Un camion de Mureş încărcat cu buşteni de paltin a fost prins noaptea trecută de angajaţii Ocolului Silvic Călimăneşti, tăierile au fost făcute în Parcul Naţional Cozia sus pe creste. Pădurarii au chemat poliţia care a ajuns destul de rapid şi le-a pus cătuşele. Conducerea Direcţiei Silvice avea indicii că cineva caută lemn de paltin de calitate pentru că am găsit arbori marcaţi şi testaţi în ceea ce priveşte calitatea lemnului. Nu au luat orice, noi am suspectat că se deplasau cu el la fabrica de instrumente muzicale din Reghin. Prima zonă vizată a fost pe marginea Lotrişorului. Poliţia îi anchetează pe cei 10 membrii ai grupării. Am înţeles că respectivii acţionau la nivel naţional şi au fost prinşi la Vâlcea. În prezent se fac reconstituiri în teren pentru evaluarea exactă a prejudiciului”, a precizat directorul Gheorghe Mihăilescu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.