172 total views

Ca urmare a seriei de materiale publicate de ziarul nostru referitoare la scandalul deseurilor din Râmnicu Vâlcea şi mai ales al dreptului la replică formulat de Romprest şi publicat integral de noi, au apărut şi reacţii ale unor cetăţeni. Publicăm o primaă reacţie venită din partea domnului Dan Ceauşescu.

dan ceausescu

“Cu privire la dreptul la replică al Romprest, publicat de dumneavoastră, se impune cu necesitate să fac câteva precizări, obligatorii, legate de afirmaţiile celor de la compania mai sus menţionată.
Romprest cunoştea foarte bine situaţia din Râmnicu Vâlcea, cu mult înainte să participe la licitaţie. Romprest nu colectează deşeuri reziduale mixte de pe raza municipiului Rm. Vâlcea, colectează deşeuri municipale. Primăria le-a refuzat depozitarea acestor deşeuri la depozitul Feţeni tocmai pentru faptul că nu sunt deşeuri reziduale, sunt deşeuri municipale amestecate.
Oferta Romprest a fost desemnată câştigătoare. Deci a îndeplint toate condiţiile. Cum adică au început să caute soluţii ??? …au încheiat contract cu staţia de sortare Drăgăşani….staţia de la Drăgăşani are o capacitate de 30 tone/zi şi este realizată cu fonduri europene. Trebuie să deservească locuitorii din Drăgăşani şi localităţile învecinate, iar capacitatea este acoperită 100% de această zonă. Este imposibil să sorteze 100 tone/zi provenite din Râmnicu Vâlcea… au încheiat contract de depozitare cu depozitul Horezu….depozitul Horezu are autorizaţie de functţionare pînă la 16.07.2017, dar contractul dintre Romprest şi Primăria Râmnicu Vâlcea este încheiat pe 3 ani cu începere de la 1 august 2015, deci depozitul se închide înainte de terminarea contractului.
Staţia de sortare a deşeurilor de la Râureni este proprietatea Urban SA, şi nu poate nimeni utiliza această staţie fără acordul proprietarului.
Romprest nu are capacitatea să gestioneze deşeurile în Râmnicu Vâlcea şi sunt total depăşiţi de situaţie.
Cautaă soluţii care nu corespund cerinţelor legale şi condiţiilor specifice de mediu din Râmnicu Vâlcea.
Nu înţeleg de ce Primăria tolereazaă această situaţia ilegală şi caută împreună cu operatorul fel de fel de soluţii neadecvate, unele utopice, care nu fac decât să genereze alte probleme şi să prelungească această stare de incertitudine şi nelegalitate în domeniul gestiunii deşeurilor pe raza municipiului.
Este evident că Romprest nu respectă condiţiile contractuale şi nu îndeplineşte indicatorii de performanţă”.

12

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.