440 total views

O amendă destul de piperată, în valoare de 60.000 de lei, a patra amendă de acest gen, primită din partea Gărzii de Mediu, a făcut ca activitatea SC Romprest să fie blocată. Mormane de gunoaie se lăfăiau în coșurile suprapline dintre blocuri, în timp ce câștigătorul licitației pentru salubrizarea orașului, Romprest, se întreba ce să facă, unde să ducă gunoiul, iar conducerea Primăriei Râmnicului nu mișca niciun deget pentru rezolvarea situației.

francu-si-gigiAceasta ar fi fost tema unei dezbateri publice, organizată ieri de ziarul nostru, în cadrul emisiunii ”Miezul zilei”, de la TV Etalon, pentru care au fost contactați telefonic factorii decizionali. De prima dată viceprimarul cu atribuțiuni de primar, Gigi Matei nu a acceptat dezbaterea, spunând textual: ”Ce să spun eu acolo? De ce să vin acolo să par un prost, sau să mă fac de râs? Sunt date tehnice care mă depășesc, ca atare vă rog să luați în emisiune pe altcineva care știe situația și vă poate explica detaliile tehnice. Eu sunt primar!” Și a semnat ca primarul un contract defectuos, fără să cunoască ”detaliile tehnice”, fără să ceară dovada existenței unei Stații de sortare a deșeurilor, știut fiind faptul că la Depozitul Ecologic de la Fețeni nu pot fi duse decât deșeurile menajere biodegradabile. Mai mult de atât, Gigi Matei i-a făcut ”cadou” Romprestului, tot printr-un contract cu o valoare modică, întreaga platformă betonată a Stației de compost de la Râureni, destinată altui tip de gunoi, transformând-o în depozit de gunoaie de tot felul, cu toate că prin acel contract i se închiria Romprestului numai 100 de mp, destinați transbordării gunoiului din mașini în containere. Romprest a încălcat acest contract, transformând Stația de compost de la Râureni în groapă de gunoi a orașului sub ochii îngăduitori ai lui Matei et comp. Pentru aceste ”detalii tehnice”, Primăria a încasat și ea o amendă de 60.000 de lei, ce va fi plătită din bugetul local. Cu alte cuvinte ”prostia” lui Gigi trebuie plătită din buzunarele noastre. Acest mod golănesc de tratare superficială a unor probleme extrem de importante pentru cetățenii acestui oraș, spune multe despre valoarea individului autointitulat primar al Râmnicului, care refuză să dea socoteală în fața opiniei publice pentru faptele sale, spunând: ”Eu sunt primar!”

Ca să se spele pe mâini, Gigi Matei l-a recomandat pe viceprimarul Edi Vârlan să participe la emisiune. Contactat telefonic, Vârlan a spus că va veni. Numai că, în dimineața zilei în care a fost programată emisiunea, liberalul Vârlan s-a răsgândit, spunănd că: ”Primarul mi-a sugerat  că ar fi bine să nu vin în această emisiune, să nu intru în acest scandal. Voi nu vreți altceva decât să vă faceți audiență.” Întrebarea pe care am fi vrut să i-o adresăm lui Vârlan, ar fi  sunat cam așa: Cine a generat acest scandal, domnule vice? Noi cei ce încercăm să lămurim situația, pentru care ne acuzați că vrem să ne facem audiență (ce e rău în asta?) sau voi care vă bateți joc de sănătatea cetățenilor acestui oraș, de banii lor pe care îi obțineți într-un mod samavolnic, impunându-le taxe și impozite lunare cu mult peste putința lor de a le suporta? Din această jecmăneală vă luați și voi salariile nemeritate, cocoțați pe niște funcții pentru care nu aveți nicio ”vină”. Sunteți josnici, murdari, animați de interese peronale și de grup, sunteți lași, aveți toate calitățile pentru a primi șuturi în fund de la această populație extrem de tolerantă cu voi. Nu vă e rușine de incapacitatea voastră de a gestiona problematica unui oraș? Aveți nesimțirea să ne mințiți în față spunând că e albă când, până și un orb vede cât de neagră e situația creată prin ticăloșia voastră… Ați îndatorat orașul unor firme care au depășit termenul de execuție al lucrărilor licitate, fără să vă pese că pe un șantier, care a dat peste cap traficul din centrul Râmnicului, lucrează de câteva luni bune doar 5-6 muncitori câte 8 ore pe zi, în condițiile în care trebuia  să se lucreze non-stop, cu o forță umană mult mai dimensionată pentru ca investiția să fie terminată la timp. Nu v-a păsat, cum dealtfel nu vă pasă, că banii europeni trebuie returnații și că întreaga investiție va trebui să fie suportată din bugetul local. Nimic notabil nu ați făcut în mandatul vostru și tare ne e teamă că nu veți scăpa ”nejumuliți” după încetarea lui.

Pentru încălcarea grosolană a unui contract trebuia să luați măsuri ferme pentru rezilierea lui. De ce n-ați făcut-o? Nu cumva aveți niște interese oculte în acest sens? De ce nu veniți să dați explicații cetățenilor, arătând motivele pentru care nu ați acționat, lăsând la voia întâmplării lucrări de o importanță majoră pentru Râmnic sau un serviciu de salubritate pe care l-ați făcut cadou unei firme, necondiționat? Sunteți de toată jena, domnilor viceprimari!

Pentru a afla și poziția Romprestului, redacția ziarului nostru a contactat telefonic conducerea de la București a societății. Directorul Alexe Ene ne-a răspuns, explicându-ne că dacă nu poate veni personal, îl deleagă pe directorul zonal Rozin Ceaușescu. L-am contactat din nou telefonic pe directorul Alexe Ene în dimineața zilei în care era programată emisiunea și… surpriză, nu ne-a mai răspuns. Ne-am fi mulțumit și cu directorul zonal, însă, acesta ne-a refuzat spunând că nu are de ce să vină în emisiune și că va vorbi el cu fiecare cetățean în parte. I-auzi brâul! Directorașul ăsta, omul de casă al primăriei (a fost, până nu demult, șef la Piețe Prest), ne ia drept fraieri. Îi recomandăm să-și ia căruțele și să plece. Să ia cu el într-un container și conducerea actuală a primăriei și s-o ducă la groapa de gunoi a istoriei. Astfel îi vom rămâne datori pe viață!

act aditional

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.