111 total views

Comisia de Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European a aprobat joi (26 voturi în favoare, 1 împotrivă, 4 abțineri) raportul privind „Implementarea Cerului Unic European (reformare)” al deputatului european Marian-Jean Marinescu, vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European.

Raportul vizează măsuri de reorganizare și gestionare a spațiului aerian european. Această organizare a spațiului aerian nu a cunoscut îmbunătățiri majore în ultima perioadă și, ca urmare, traficul aerian actual este foarte congestionat. Regulamentul, cunoscut ca Cerul Unic European 2+ (SES 2+) ar urma să accelereze implementarea reformelor necesare și, astfel, eliminarea granițelor de pe cerul european.
„Am încercat să țin cont în propunerile mele, pe cât de mult posibil, de opiniile diverse ale tuturor părților implicate, cu care am avut numeroase întâlniri în ultimele luni. Votul din comisia TRAN a determinat un text echilibrat”, a declarat raportorul Marinescu.

Raportorul Marinescu a adăugat: „Trebuie să avem în vedere cei 600 de milioane de pasageri care într-un an zboară în Europa. Avem nevoie de rute directe și de o arhitectură mai eficientă a spațiului aerian. În același timp, trebuie să existe condițiile pentru un control eficient al traficului, care să asigure, în primul rând, siguranța pasagerilor. Pentru aceasta, trebuie să ținem cont și de pozițiile companiilor și ale angajaților din această industrie.”
Marian-Jean Marinescu a evidențiat importanța tehnologiei în implementarea Cerului Unic European: „La Cerul Unic European vom ajunge prin tehnologie, prin noile sisteme de control al traficului aerian create de SESAR. De altfel, în regulamentul propus am introdus un capitol nou care se referă strict la guvernanța implementării SESAR.”

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.