395 total views

17.000 de cetățeni i-au dat votul și astăzi face ce vrea în municipiul pe care îl conduce. Gutău, căci despre el vorbim, este stăpânul Consiliului Local, stăpânul municipiului, stăpânul județului, stăpânul a tot ce există în Râmnicu Vâlcea. Terenurile, școlile, grădinițele, cu toate face ce vrea, le dă cui vrea, le schimbă destinația cum vrea și toate acestea cu acordul celor 16 muți din Consiliul Local, care sunt preșul pe care acesta se șterge. Unul nu suflă în fața lui, unul! Nici un consilier PSD sau PER nu ia cuvântul la ședințele CL, nici unul. Nimeni nu îndrăznește să spună ceva, toți aprobă indiferent dacă este legal sau ilegal.

Acești muți consilieri au telefoane plătite de noi, cetățenii acestui municipiu, dar nu răspund la ele. Gutău are în dreapta și în stânga lui câte un viceprimar, ambii muți. Ea, Maria Carmen Preda la fiecare ședință de Consiliul Local nu face altceva decât să râdă de consilierii care sunt documentați și vorbesc despre ceea ce urmează a vota. El, Eusebiu Vețeleanu îi rezolvă majoritatea problemelor.

Dacă riscați să sunați un consilier local să-l întrebați despre un punct de pe ordinea de zi a unei ședințe, vă vor răspunde: “trebuie să mă consult și eu cu colegii mei și voi reveni cu un telefon…nu știu ce să vă spun acum….” (Adina Dobrete, Fane Lețu, Pană Cătălin, Maria Carmen Preda – sunt cei care au fost sunați din partea publicației și nu au știut să răspundă la cea mai simplă întrebare care le-a fost adresată la momentul respectiv)…. și nu mai revine. În plus, oricât de simplă ar fi întrebarea pe care doriți să o adresați nu știu să vă răspundă. Habar nu au! Consilierii PSD și PER nu citesc proiectele de hotărâri. Consilierii locali trebuie să fie la dispoziția fiecărui cetățean la orice oră din zi sau noapte. Sunt aleși pe buletine de vot separat de primar, deci sunt acolo doar pentru că noi le-am dat votul. În campanie au promis câte în lună și în stele, marea cu sarea, în realitate nu susțin cetățeanul care i-a dat votul. PSD este un partid condus la Vâlcea de formațiunea politică PER, prin 8 consilieri locali și 3 consilieri județeni. Un consilier trebuie să aibă în vedere stabilirea de relații directe cu cetățenii, care să  vizeze promovarea problemelor acestora  şi introducerea lor pe agenda publică, lucru care nu se întâmplă în cazul niciunui consilier local.

În loc de concluzii

Pe pagina web a Primăriei nu există rapoarte de activitate ale consilierilor, nu există declarații de avere si interese. Aceștia sunt consilierii pe care i-ați votat, fără activitate! Dacă sunt consilieri care se simt lezații de cele scrise îi așteptăm cu un drept la replică.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.