289 total views

Păi nu spune mereu edilul că vrea să fim un exemplu pentru toată țara și că nimeni nu va avea ce avem noi?

În Râmnicu Vâlcea se găsesc cele mai multe și moderne locuri de joacă din țară!
În Râmnicu Vâlcea avem cele mai mari locuri publice betonate!
În Râmnicu Vâlcea găsim cei mai buni specialiști pentru un trafic rutier de calitate si spectacole culturale!

Știrea despre cât cresc impozitele pe locuințe, difuzată pe un post național de televiziune, a stârnit foarte multe reacții adverse în spațiul public. Facebook-ul este plin de comentarii mai mult decât negative, ba chiar jignitoare, la adresa primarului Gutău Mircia care a făcut ca municipiul pe care îl conduce să fie pe locul unu în țară la majorarea taxelor și impozitelor la nivel local. Deci, suntem primul municipiu din țară care sub administrația Gutău, cu un Consiliu Local de ”paie”, a majorat cu 30% taxele și impozitele. Nu vom publica comentariile jignitoare ori cele negative, dar vom comenta de ce s-a ajuns aici.

Păi, în primul rând, nu trebuie să uităm că Mircia Gutău este primarul care mai nou nu mai poate gândi singur și împrumută din alte județe idei de dezvoltare pentru modernizarea orașului, dar nu în beneficiul cetățeanului, ci a grupului de interese format în jurul dumnealui. Toți cei care l-au ”susținut” în campania electorală acum și-au recuperat investiția prin diverse lucrări obținute cu încredințare directă ori prin licitații care au la bază caiete de sarcini „bine făcute”.

Așadar, la finele anului 2017 Gutău Mircia ne anunța într-o conferință de presă că bugetul pe anul 2018 va fi mai mic cu 5 milioane de lei și astfel vor crește impozitele la apartamente cu aproximativ 40 de lei și nu numai, că se vor face economii pe toate fronturile, dar nu se va renunța la investiții, toate acestea pentru că suntem într-o perioadă în care trebuie să ne schimbăm mentalitatea total.

Nu se va renunța la investiții pentru că doar acestea aduc beneficii personale, iar pentru cine nu înțelege sensul le spunem simplu că ne referim la parandărăt. Deși, acestea în 2017 au constat în cea mai mare parte în locuri de joacă pentru copii, parcări auto, băncuțe pe mp, înlocuiri de pavele, modernizări de spații pe la biserici, reparații costisitoare din bugetul local după constructori de doi bani și tot felul de alte lucrări scornite pentru a-și mulțumii ”sponsorii”, dar nimic concret și în beneficiul cetățenilor.

Mai mult, s-au cheltuit foarte mulți bani pe evenimente precum concertul de inaugurare al Noului Centru Betonat – centru care este de o calitate îndoielnică, concerte în luna decembrie cu “artiști”, toate acestea fără a supune dezbaterii publice aprobarea lor. În ultima perioadă se pare că sume uriașe din bugetul local se duc către ”municipiul Pendiuc” (n.r. Pitești) deoarece inclusiv concertul din noaptea dintre ani a fost organizat de o firmă din Pitești – sonorizarea, prezentatorul…
Să nu uităm si procesele pierdute cu Romprest – despăgubiri 7 milioane de lei – care vor ”chelii” bugetul local, să nu uităm nici despre despăgubiri ori cumpărări de terenuri de la terți cu miliarde de lei tot din bugetul local și care fac obiectul unor dosare DNA și lista poate continua.

Dar tot acest dezmăț pe banii nostri a atins punctul maxim aunci când s-a organizat Balul Primăriei, iar pentru decorațiuni ( exclusiv decorațiuni !!!, nimic altceva) s-a cheltuit fabuloasa sumă de 150.000 lei !!!!
Adică, anul acesta, 3750 de vâlceni, proprietari de apartamente, plătesc cu 40 lei/an mai mult la impozit pentru a deconta decorațiunile de la Balul Primăriei!!!

Asta ați ales, asta primim! ☹

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.