100 total views

În contextul unor atacuri informatice de amploare, România a intrat din nou în vizorul presei americane. Corespondentul local al USA Today scrie un articol despre Râmnicu Vâlcea, capitala hackerilor, unde cei care-i păcălesc pe americani conduc maşini super-scumpe pe drumuri pline de gropi şi merg la saloane de înfrumuseţare situate în blocuri comuniste cenuşii.

România are minţi strălucitoare şi facultăţi bune, însă e greu să găseşti un loc de muncă, astfel ca tinerii talentaţi sunt tentaţi să o ia pe căi greşite pentru a câştiga bani, spune un specialist în securitate, citat de publicaţie.
Articolul vine în contextul în care în ultimul timp au fost atacuri informatice de proporţii, precum cel asupra Target, dar şi unul asupra retailer-ului Neiman Marcus de la care hackerii au obţinut date financiare despre clienţi, companiile de securitate informatică spunând că atacul ar putea să fi pornit din Europa de Est.
Poliţia din România spune că 80% dintre atacurile de aici se îndreaptă către cetăţenii americani şi companii din SUA, iar datele Ambasadei SUA indică faptul ca hackerii români fură anual în valoare de un miliard de dolari de pe computerele americanilor. Departamentul care lupta împotriva fraudei informatice în România s-a extins în şapte ani de la câţiva poliţişti, la un total de 280. Departamentul a investigat 1.000 de cazuri de criminalitate informatică în 2012 şi în Râmnicu Vâlcea, oraş cu 120.000 de locuitori, sunt arestaţi anual cam 100 de oameni în legătură cu astfel de infracţiuni.
Raoul Chiesa, un fost hacker care acum este consultant şi a trecut de partea “băieţilor buni” spune că România, la fel ca Bulgaria, China şi India, are şcoli bune şi tineri extrem de inteligenţi care însă sunt tentaţi să o ia pe câi ilegale fiindcă e greu să îşi găsească un loc de muncă bun. Participând la acţiuni ale hackerilor, ei pot câştiga rapid bani frumoşi şi le va fi greu să se oprească, fiindcă se obişnuiesc cu un anumit stil de viaţă, mai spune Chiesa. Despre Râmnicu Vâlcea, articolul din USA Today, preluat de Hotnews, menţionează că a cunoscut un adevărat “boom” datorită hackerilor care conduc maşini scumpe pe drumuri pline de gropi, iar oraşul este plin de centre spa şi cluburi “de fiţe” în clădiri ale unor foste fabrici sau în blocuri comuniste cenuşii.

hotnews.ro

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.