236 total views

Recent, s-a constatat că s-a depăşit suprafaţa rampei de gunoi din Chiajna, a agentului economic Iridex Bucureşti, pentru că acolo se aduce gunoi şi din alte localităţi decât Bucureşti. Tot acolo ajunge şi gunoiul râmnicenilor, pe care îl colectează Romprest, aproximativ 3000 tone/lună.

111

Cu toate că oraşul are propriul depozit ecologic, dar Primăria nu-l utilizează, operatorul de salubrizare al râmnicenilor în loc să plătească Primăriei taxele pentru depozitare, banii râmnicenilor pentru depozitare umflă profiturile firmei IRIDEX, bani care ar trebui să intre în bugetul municipalităţii. Dar nu, Primăria preferă să piardă aceste taxe în loc să utileze corespunzător depozitul de la Feţeni şi taxele să intre în bugetul local. Depozitarea gunoiului menajer trebuia făcută la Depozitul Feţeni şi nu la rampa de gunoi Iridex. Primăria Râmnicu Vâlcea pierde lunar aproximativ 170.000 lei la Depozitul Feţeni, bani pe care nu-i încasează de la Romprest. Adică, 2000 tone deşeuri la preţul de 84 lei/tonă. În schimb, aceşti bani merg, odată cu deşeurile din Râmnicu Vâlcea, la Iridex şi le umflă profitul în timp ce deşeurile le fac viaţa urât mirositoare bucureştenilor din zonele apropiate depozitului.

11

Romprest poate fi alungat de la rampa Iridex în următoarele 60 de zile

În dimineaţa zilei de 10 august, ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, a fost în direct cu o conferinţă de presă pe pagina oficială de facebook. Alături de Comisarul General al Gărzii de Mediu, Bogdan Trif, ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer a prezentat publicului larg problemele găsite în urma controlului efectuat, după mai multe sesizări, la groapa de gunoi a firmei Iridex. Peste 30% din bucureşteni sunt obligaţi să suporte mirosul neplăcut produs de groapa de gunoi a agentului economic Iridex. În urma sutelor de sesizări, acesta a fost controlat de gărzile regionale din teritoriu, pentru ca până la final să se dispună 21 de măsuri de remediere în maxim 60 de zile, altfel operatorul riscă suspendarea autorizației integrate de mediu, care presupune încetarea activității agentului economic”,susţine ministrul Mediului

Romprest-ul Râmnicului, la un pas să nu mai colecteze în municipiu!

Bun! Acum, să ne pliem pe plan local, unde avem aceeaşi situaţie, dar Garda de Mediu Vâlcea nu se implică! De ce spunem asta? Pentru că, două zile la rând, am încercat să avem o discuţie cu Ramona Hogea, comisar-şef la Garda de Mediu Vâlcea, dar este foarte ocupată. Cu ce, nu ştim şi nici nu ne interesează, dar subiectul îi era cunoscut, Romprest! Poate din această cauză şefa Gărzii de Mediu este foarte ocupată. Nu mai pridideşte să-i pună la punct pe cei care îşi bat joc de un an de zile de râmniceni şi minează munca. Romprest ocupă cu voia Primăriei nu doar 100mp la staţia de compost Râureni, ci toată staţia, iar în zonă miroase doar a Eau de Parfum marca ROMPREST. Dacă te duci în zona respectivă, trebuie să ai la tine o mască, la propriu, că altfel nu poţi respira. Mai mult, şmecherii Romprest-ului au ridicat un zid de resturi vegetale şi crengi (vezi foto) ca din stradă să nu se vadă absolut nimic. Pot să mascheze cum vor dumnealor, de văzut tot se vede, iar mirosul nu-l poţi astupa decât dacă tu, Romprest ai intra în legalitate şi ţi-ai face staţie de sortare (lucru aproape imposibil în urmatorii doi ani).
Poate în urma controalelor cei de la Iridex vor descoperi că Romprest le aduce un mare deserviciu şi ar putea să le interzică să mai aducă deşeurile menajere în curtea lor. Să vedem atunci unde mai duce Romprest deşeurile menajere ale râmnicenilor…

1111

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.