237 total views

În şedinţe de CL şi conferinţe de presă, primarul Mircia Gutău ba îi susţine pe cei de la Romprest, oferindu-le tot sprijinul, ba le dă ultimatum să îşi îndeplinească condițiile contractuale, ba le reziliază contractul dacă nu obţin până la următoarea şedinţă avizele pentru amplasarea staţiei de sortare. Pentru şedinţa ordinară a CL din această lună, însă, el a iniţiat un proiect de hotărâre care vine în ajutorul celor de la Romprest şi vădit în defavoarea râmnicenilor.

Mircia Gutău reziliază contractul cu Romprest?

Deschide Proiect_de_hotarare_si_Expunere_de_motive_privind_modificare_tarife_activitate_colectare_separata_si_transportul_separat_al_deseurilor_menajere (1)

Cât timp Gutău a fost într-un binemeritat concediu la o lună după câștigarea alegerilor locale, angajații Primăriei Râmnicului i-au îndeplinit dispozițiile cu conștiinciozitate. Așa se face că în data de 18 august a.c. a fost emisă Expunerea de motive care stă la baza unui proiect de hotărâre ce va fi supus analizei și votului aleșilor în proxima ședință a Consiliului Local (CL) Râmnicu Vâlcea. Proiectul vizează în principal “majorarea tarifelor pentru prestarea activităților a căror gestiune a fost delegată către Asocierea SC Romprest Energy SRL și SC Compania Romprest Service SA”. Pe scurt, este vorba de o nouă povară pusă pe umerii râmnicenilor de providențialul edil, reales în funcție la mustață, pe 5 iunie, în ciuda dublei condamnări (e drept, ispășite) pentru fapte de corupție. Astfel, persoanelor fizice li se va aplica o majorare cu 1,24 lei/lună, adică, de la 4,75 lei/lună, cât este în prezent, la 5,99 lei/lună. Pentru persoanele juridice, Gutău împreună cu Romprest a fost puţin mai blând, majorând tarifele cu 18%, tariful în momentul actual fiind de 200,39 lei, urmând a se majora la 236,32 lei/lună.

gutau sept

Dezbatere de ochii organelor de control în perioada 30 august – 16 septembrie

În tradiția împământenită de Gutău și în mandatele anterioare trimiterii lui la “studii”, dezbaterea publică are doar rolul de a-i prosti pe râmniceni că s-ar face totul după voința lor și neapărat cu consultarea lor. Pentru păstrarea acestei aparențe, pe site-ul municipalității a apărut anunțul privind aflarea în “Dezbatere publică”, însă titlul este total aiuritor, “ANUNŢ privind elaborarea unui proiect de Hotărâre de Consiliu privind modificarea (trebuia scris clar «majorarea» – n.r.) tarifelor pentru activitatea de colectare separată şi transportul separat al deşeurilor menajere, inclusiv fracţii colectate separat”.

Clik aici

Anunţul privind elaborarea unui proiect de hotarare de consiliu, ce se afla în dezbatere publică pe site-ul primăriei, începând cu 30 august şi până pe 16 septembrie a.c., vizează modificarea tarifelor cu 26 % mai mult, dupa doar 1 an de activitate al operatorului de salubritate în municipiu.

Până la urmă, şi rolul acestei dezbateri nu işi va avea rostul decât în măsura în care râmnicenii vor fi realmente informaţi despre existenţa şi subiectul ei. Altfel, Gutău nu va propune, ci mai degrabă va dispune şi va aproba mărirea preţului de colectare în favoarea Romprest. Procentajele spun totul despre cum ar privi râmnicenii hotărârea: 18% sau 26%, în plus, este enorm pentru orice persoană de bun simţ, în condiţiile în care şi prestaţia Romprest este megacontroversată.

Troc pe banii râmnicenilor pentru ca Romprest să renunţe la procesele intentate Primăriei?

Ne permitem, după publicarea a zeci de articole în care arătăm activitatea defectuoasă a Romprest, să credem că Gutău, ori este pe mână cu Romprest, ori… este pe mână cu Romprest. Recent, am publicat un articol “Primăria Râmnicu Vâlcea, pregătită să mai bage o afacere în morişca Romprest“, în care aducem la cunoştiinţa opiniei publice că Romprest solicită prin procese, nici mai mult, nici mai puţin de 4,5 miliarde lei vechi, pe 2 luni de transport. Să fie majorarea tarifelor o formă mascată de a le da bani “infractorilor pe 4 roţi”, cum i-a etichetat presa naţională? În baza a ce se vor majora tarifele, cu 26% pentru persoanele fizice şi 18% pentru persoanele juridice? Să fii ajuns la o înţelegere ca… de la “student” la “student” (sic!)?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.