300 total views

Deputatul independent Romeo Rădulescu a luat-o razna, se răzbună pe toţi oficialii care socializează cu fostul primar Mircia Gutău, prin reclamaţii la ministerele de care aparţin. Ura a atins paroxismul în momentul în care liberalii au anunţat ca Mircia Gutău va fi candidatul lor la alegerile locale din 2016, post râvnit de deputat de la plecarea din PDL.

Cu puţin timp în urmă, în baza unei aşa zise anonime al cărui semnatar este cunoscut de toată suflarea DGASPC şi a Consiliului Judeţean, conservatorul Cîrstea Stelian, deputatul Romeo Rădulescu a sesizat Consiliul Judeţean şi Ministerul Muncii cu privire la aşa zisele nereguli făcute de directorul DGASPC Vâlcea, liberalul Nicolae Badea şi Stoicănoiu Gerard, directorul Centrului Neuropshic Băbeni, ambii acuzaţi că folosesc bolnavii din centru la muncile din gospodăriile proprii: Badea, în pensiunea de la munte, care este de fapt Centru de recuperare Voineasa, iar directorul Stoicănoiu, în ograda din vecinătatea Centrului Băbeni, unde bolnavii sunt puşi să-i crească cei doi porci din dotare. Nu ştim dacă deputatul Romeo Rădulescu a cercetat CV-ul ,,anonimului”, dar dacă o făcea afla că a fost condamnat trei ani cu suspendare pentru trafic de influenţă şi luare şi mită, iar reclamaţia împotriva directorului reprezintă o răzbunare ordinară, pentru că Badea a refuzat să-i angajeze soţia ca infirmieră într-unul din centrele Direcţiei fără să dea examenul. Soţia lui Cîrstea şi-a depus dosarul, dar nu s-a prezentat la examen.
Directorul Nicolae Badea a declarat că semnatarul anonimei nu este la prima reclamaţie de acest gen, tot CJ îl cunoaşte din cauza reclamaţiilor făcute, toate fără o confirmare din partea echipelor de control.
,,Ştim cu toţii cine a făcut anonima, mă mir că domnul deputat nu s-a înteresat înainte de a o publica. Dar ştiu şi motivul acestui lapsus. Domnul Rădulescu se răzbună pe mine pentru că l-am invitat pe fostul primar Mircia Gutău la un chef, şi pentru că am băut o cafea în restaurantul lui de pe Morilor. Îl informez că în aşa zisa mea pensiune de la munte nu a călcat picior de persoană cu handicap. Locaţia la care se face referire, probabil,este un centru de reabilitare care în ultimii doi ani de zile a fost în administrarea Fundaţiei Inimă pentru Inimă. A fost administrat la înfiinţare de soţia mea care obţinuse un program pe fonduri europene, când nu am mai avut bani l-am dat Fundaţiei Inimă pentru Inimă care avea banii necesari tot pe nişte proiecte. În prezent, Fundaţia Inimă pentru Inimă s-a retras pentru că nu mai are fonduri. Noi am oferit servicii de recuperare pentru 500 de persoane cu dizabilităţi acolo, toate au fost însoţite de infirmieri personali pentru că aceştia nu acceptă persoane străine, noi am avut doar supraveghetori. Dar dacă domnul deputat este atât de interesat i-l dau lui, să se ocupe el de el. Cred că cu o treime din salariul de deputat aş putea ţine zece copii, zece zile. Dacă dă tot salariul lui de parlamentar pot să ţin o lună 3 serii a câte 10 copii, îl ajut şi eu. Ar fi un gest onorant, şi i-ar aduce mai multă imagine decât scandalurile de presă în care s-a specializat, pentru că am observat că se ceartă cu toată lumea”, a afirmat Badea.

Gospodăria, terapie ocupaţională pentru bolnavi

În aceeaşi anonimă, Cîrstea Stelian îl acuza pe directorul Centrului Neuropsihic Băbeni că-i pune pe bolnavi să-i cultive legume şi să-i crească porcii. Directorul Stoicănoiu Gerard a menţionat că deputatul este greşit informat: are şi câteva găini, şi câteva raţe achiziţionate zilele trecute. Păsările şi animalele crescute sunt gătite pentru masa celor care au avut grijă de ele. Munca în ferma din vecinătatea centrului reprezintă de fapt un program de terapie ocupaţională.
,,Domnul deputat nu ştie, şi nu are nicio scuză pentru această lipsă de informare, că terapiile, ocupaţiile, sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii, nu le facem aiurea. Probabil, domnul Rădulescu vrea să-i lăsăm pe bolnavi să se dea cu capul de pereţi, să-şi provoace răni, să roadă la pantofi şi multe alte gesturi violente. Munca în miniferma Centrului le canalizează atenţia şi energia asupra animalelor şi grădinii, reducând astfel episoadele de violenţă sau pe cele de automutilare. Recunosc, am la fermă doi porci, câteva găini şi mai nou am luat şi raţe. Decât să le dau pastile le dau ocupaţie. E ferma lor îşi gătesc ce fac acolo. Scopul final e să reuşim în terapia noastră, fie că-i place sau nu domnului deputat Rădulescu”, a subliniat directorul Stoicănoiu.

,,Anonima”

“Domnule Deputat Romeo Rădulescu,

Mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (D.G.A.S.P.C.), la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Băbeni Judeţul Vâlcea, cu respect vă aducem la cunoştinţă următoarele abuzuri ce Directorul General Badea Nicolae, împreună cu Şeful de Centru, Stoicănoiu Gerard, le face de ani de zile şi nu le-a luat nimeni în serios şi noi ca angajaţi suntem în permanenţă ameninţaţi cu desfacerea contractului de muncă parcă am fi pe moşia lor.
În acest centru este o beneficiară cu numele de Popescu Crina care este gravidă în luna a 6-a şi nu voieşte şeful de centru să o ducă fiind supusă riscurilor majore, nu de multe ori a căzut jos din picioare pentru că această beneficiară trăieşte cu un nebun pe numele de Purcaru Mihai şi este bătută în permanenţă că nu le dă de mâncare la cei doi porci pe care îi au în îngrijire de către Şeful de Centru Stoicănoiu Gerard, unde o hotărâre a prefecturii din anul 2007 în care se spune că în centru nu e voie cu porci deoarece este focar de pestă porcină.
Domnul Director General Badea Nicolae are o firmă a soţiei sale care a făcut contracte cu statul din anul 2008 şi până în prezent, luând salariaţii din timpul serviciului, pe Infirmierele Florica Carmen şi Vlăsceanu Lucreţia şi ducându-le la Voineasa, acolo are domnul Badea o pensiune şi luând beneficiarii pe Purcaru Mihai, C. Andrei, Popescu Crina, Preduţ Alina pentru a-i pune la muncă în luna februarie 2013, unde aceste infirmiere, Florica Carmen şi Vlăsceanu Lucreţia nu au mai venit la serviciu timp de o lună de zile, rămânând doar doi infirmieri cu 60 de copii, neputând face faţă credem că această incompatibilitate există şi nu are nimeni curaj să spună deoarece suntem ameninţaţi din zi în zi că ne dau afară.
În anul 2014, Şeful de Centru, Stoicănoiu Gerard timp de 8 luni printr-un abuz în serviciu a luat de pe tură 5 infirmiere din timpul serviciului şi făceau cursuri prin firma domnului Director General Badea Nicolae, cursuri de infirmieri, rămânând un singur infirmier la 60 de copii. Acest abuz era făcut pe turele lor de la orele 15:00 după amiază până până la orele 18:00 dacă îi spuneam şefului de centru, ne spunea că să părăsim locul de muncă că sunt alţii care deabia aşteaptă să ne ia locul să fie chemate, infirmierele Vlăsceanu Lucreţia, Florica Carmen, Grecu Maria, Tărăşilă Mihai şi Enache Ani.
De 4 ani de zile de când fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean Cîlea Ion la ţinut în braţe pe Badea Nicolae şi făcând afaceri cu firma lui, el fiind în incompatibilitate.
A angajat de la poartă pe Dumitrescu Nicoleta la spălătorie, actualmente este la Lenjerie, nu sunt oamenii pe posturi, ei sunt angajaţi pe un post dar prin plocon şefului de centru fac serviciu pe alt post, aici este deviza dacă nu dai nu stai bine, cei care dau trăiesc bine.
La centru Neuropsihic Băbeni sunt două maşini dube: un BMW Volswagen dubiţă şi un Renault dubiţă, şeful de centru făcând un consum de carburant de 7000 lei pe fiecare lună, maşina fiind numei în interes personal a lui Stoicănoiu Gerard.
Domnule Deputat, faceţi-ne şi nouă dreptate cu abuzurile făcute de Badea Nicolae, Director General al D.G.A.S.P.C. Vâlcea şi Stoicănoiu Gerard, Şef de Centru la Băbeni.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.