160 total views

Pesediştii vâlceni se pregătesc intens pentru alegerile generale din partid. Noua echipă va sta la cârma partidului doar un an, un an esenţial în care va face listele pentru consiliile locale şi CJ. Pe scurt, noul lider va împărţi caşcavalul pentru mandatul 2016 – 2020. De aici tensiunea crescută a interimarului Constantin Rădulescu care se cere pe sticlă în fiecare seară.

Costi-Radulescu

Pentru noi, privitorii de rând, ieşirile sale sunt de un penibil crunt, dar membrilor PSD ar trebui să le dea de gândit. Până în campania pentru şefia partidului, deputatul Constantin Rădulescu s-a dat lovit, a stat sub plapumă la fiecare atac lansat la adresa Guvernului Ponta de către liderii PNL. Rădulescu a refuzat să-şi apere guvernul şi partidul din care face parte, l-a lăsat descoperit în faţa tirului încrucişat al duşmanilor politici cu toate că avea suficiente argumente pentru a-i reduce la tăcere. N-a făcut-o. A ieşit la rampă doar în momentul în care interesele sale personale sunt în pericol. Interimarul PSD nu vrea să piardă puterea în partid pentru că odată cu ea şi-ar lua adio de la posturile călduţe şi alte beneficii.
Ne aşteptam ca în aşa zisa sa strategie de revitalizare a partidului să ofere nişte măsuri concrete de modernizare a partidului, de schimbare a modului de gândire, a criteriilor de ocupare a funcţiilor în partid astfel încât PSD să-şi recapete măcar electoratul pierdut.
În schimb, deputatul, a venit cu o nouă organigramă a conducerii. Ne-a explicat că partidul va avea 7 secretari executivi, deşi are mult mai puţini membrii ca în anii trecuţi, unul general, care-i va controla pe cei 7, un preşedinte executiv, plus o armată de directori de departamente. Nimic despre valorizarea creierelor din partid, scoaterea în faţă a intelectualilor din partid şi numirea lor în funcţii de conducere vizibile. Ne aşteptam la o reformă ţinând cont că strategia a fost gândită de o peroană relativ tânără, dar nu am văzut nimic care să scape PSD de etichetarea compromiţătoare. Lipitorii de afişe care trebuiau marginalizaţi vor fi agreaţi în continuare, intelectualii vor fi ţinuţi în spatele partidului marginalizaţi şi ameninţaţi cu expulzarea din partid, dacă nu respectă ordinele clicii aflate la putere.
Da, Rădulescu pregăteşte PSD-ului o armată de locotenenţi obedienţi care să nu iasă din cuvântul lui, şi nimic care să scoată partidul din criza în care se află. Va avea mai mulţi yesmani pentru fidelizarea celor care au ajutat la obţinerea puterii în partid, nu pentru democratizarea partidului. Haita de dulăi va fi mai mare, controlul organizaţiei va fi absolut, cam asta îi aşteaptă în viitor pe pesediştii vâlceni.

Distribuie

Un comentariu

  1. De unde sunteti voi atat de siguri ca Domnul Costi Radulescu urmareste interesul lui si nu al partidului? Eu cred in Costi pt. ca este un tanar cu perspective care a inceput de jos munca in partid nu ca domnul Coco caruia i s-a oferit totul fiind baiatul lui tata. Ce a fost Coca si ce a fost Costi? Coca a fost un fotbalist care a driblat, a inscris niste goluri si a terminat facultatea la fara frecventa apoi antrenor de footbal pe langa faptul ca tatal lui a fost un activist de partid inrait lasandu-i mostenire. Costia fost un tanar care a lucrat in televiziune, consilier local, Presedinte la Tineret, consilier judetean, Director Management la Antares , Presedintele Comisiei de Buget Finante pe judet, Presedintele Casei de Sanatate Valcea si apoi Deputat. Stiati ca Spitalul Judetean beneficiaza de tomograf si masa de operatie noua datorita lui Costi? Stiati ca o multime de copii bolnavi de cancer din Asociatia Pavel beneficiaza de tratamet la jumatate de pret si consultarile gratuit datorita tot lui Costi si multe altele. Coca ce a facut pt. judetul Valcea fiind la al 2 lea mandat de Senator. Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.