4,343 total views

Astăzi cu dezămăgire, despre înșelăciune!” Și uite așa s-a gândit Rădulescu, „șeful” județului să-și înceapă „discursul”, să povestească în spațiul public (Fb) despre nemulțumirile pe care le are față de constructorii antamați de primari (dacă nu l-au luat pe Civil Speed sau pe Dramicam…de…).

Edilul roșu a aflat de curând că trăiește „vremuri complicate, în care administrațiile locale sunt, efectiv, supuse unui asediu”. Auci! Avem primari blegi și noi nu știm!? Prezident, dezamăgire a fost și pentru noi când am citit „povestea vorbii” care nu are nici un nume de constructor și pare să fie o amenințare la constructori. Mai mult, să folosești cuvântul – asediu – într-un context administrativ, în condițiile în care el poate fi folosit la un dezastru militar, ne demonstrezi, „mare” lider de județ, că „te cațeri” pe cuvinte mari pentru nimic.

Avem o țară frumoasă, cu tot ce îi trebuie, avem și oameni mulți și bine pregătiți, dar mai avem nevoie de ceva. Discutam, așa cum o fac mereu, cu colegii mei primari (sâmbătă seara poate la cheful de împlinire a ț ani!), despre legile de care are nevoie această țară. Ne trebuie legi bune (poate pentru famiglia!), ușor de înțeles, ușor de

aplicat și ușor de respectat. Legi corecte, pentru toată lumea!”

Wow!!! Păi, prezident, matale ai fost deputat sau derutat? Există vreo propunere legislativă inițiată de matale și promulgată lege, în direcția administrației și noi nu știm? Dacă da, informați-ne și rectificăm paragraful :)). Și totuși, până la urmă, ce doriți să ne transmiteți? Că în administrație se lucrează după legi strâmbe și primarii nu pot să-și facă dreptate în fața constructorilor că de fapt nu au legi corecte? Ce să înțelegem, că avem Guvern, Parlament și Senat corupt? Hai că asta e maximă!

Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administrație, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă și câștigă licitații, uneori zeci de licitații, pentru lucrări spre exemplu…lucrări pe care uneori… le întârzie sau și mai grav în anumite cazuri… nu le fac. Motivele invocate sunt nenumărate: că plouă… că ninge …că e COVID … că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive. Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilință trebuie să înceteze! Din păcate, ce nu știe lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicații de la primari, de la președinții de CJ, ei așteaptă lucrări finalizate. Ce ne facem cu această situație? Numai în județul Vâlcea avem zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor. Și atunci mă întreb, cum se cheamă atunci când te angajezi să finalizezi o lucrare și nu o termini?! Ba mai mult, folosindu-te de legi permisive, hărțuiești efectiv beneficiarul – administrațiile publice – și ții lucrările blocate. Când te angajezi că faci ceva și nu faci, nu se cheamă cumva înșelăciune?! Întreb și eu”.

Când ești președinte de Consiliu Județean și presa transmite adrese în baza Legii 544/2001, instituției, dar îți permiți să nu răspunzi punctual invocând aberații, nu se cheamă cumva înșelăciune, abuz, hărțuire? Întreb și eu!

În curând, vom discuta despre fiecare caz în parte, pentru că cineva trebuie să discute și acest subiect, subiectul celor care câștigă contracte, încep lucrări pe care le întârzie sau, uneori, nu le mai termină. Săptămâna viitoare vin cu detalii, pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă. Cu toate aceste rele, soluții pentru finalizarea lucrărilor există, însă sunt soluții care ar trebui să fie ultima alternativă. În momentul în care te-ai angajat pentru o lucrare, ai semnat pentru asta, trebuie să o termini. Voi reveni cu detalii, din județ și nu numai”.

Prezident, cu un real interes, aparte!, așteptăm detaliile, pentru că și noi vrem ca oamenii să înțeleagă ce se întâmplă în Consiliul Județean ori la Primăriile din județ, de Lucian Rădulescu nu reușește să ia lucrări. Oare pentru că NU sunt legile corecte!?

Vă spun că nici eu nu am pretenția că e cel mai bun text, dar este un semnal clar pentru dvs care conduceți această instituție numită „Consiliu Județean”. Nu puteți merge cu ticăloșia până unde vreți, folosindu-vă de tot felul de chichițe legislative sau blaturi, pentru a vă apăra de o femeie, în primul rând, și apoi de o jurnalistă!

Eu nu răspund în fața lui Dumnezeu și a legii (iar cuvinte pe care le folosiți nejustificat și strâmb), dar îmi asum tot ce scriu, indiferent despre cine. Asta nu înseamnă că accept ca dvs în continuare să mă batjocoriți în fața unora sau altora sau în instanțe! Ajunge! Ce dați, stimate președinte, aia primiți! Activitatea pe care o întreprindeți în această instituție este atât de „ad literam” că nu merită atenția DNA, DGA, DIICOT, ANI și cine o mai vrea…Aici, corectitudinea este la ea acasă. Ne pare extrem de rău că NU avem legi corecte și a trebuit să ajungem în 2022 să aflăm acest lucru, tocmai de la un fost parlamentar…

În loc de concluzii,

Civil Speed este cel mai reclamat constructor și cu cele mai proaste lucrări pe domeniul public, iar Dramicam este cea mai nouă societate cu domeniul de activitate lucrări construcții, este a fratelui președintelui Rădulescu, Lucian Rădulescu, și are nevoie de lucrări serioase, că de-aia și-a făcut omul firmă și dintr-o dată, după 5 ani de conducere a județului, „fracsu” e nemulțumit de constructori…

Azi, la mulți ani, Costi Rădulescu!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.