180 total views

 Zilele trecute a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei „Radioclubul Cozia” Râmnicu Vâlcea grupare cunoscută în lumea radioamatorilor din judeţ şi din ţară ca Radioclubul Cercetaşilor cu indicativul YO7KRS (Klub of Romanian Scouts).

Ca la orice eveniment de acest fel radioamatorii cercetaşi au trecut în revistă activităţile din anul 2013, un an marcat de insuficienţa resurselor financiare, au adoptat bugetul de venitui şi cheltuieli şi planul de activităţi pe 2014, s-au sfătuit cum să mobilizeze resurse şi să realizeze un plus de dotare cu aparatură. De asemenea au fost aprobate parteneriate cu ONG-uri din judeţul Vâlcea şi cu organizaţii naţionale de radioamatori altele decât Federaţia Română de Radioamatorism la care asociaţia este afiliată din anul 2010.

Planul-calendar al activităţilor pe anul 2014 cuprinde activităţi specifice cum sunt diplomele cu indicative speciale sau numai indicative speciale, pentru legăturile radio realizate conform unor regulamente specifice, fiind acordate corespondenţilor puncte. Şi în acest an radioamatorii de la YO7KRS vor avea alături câţiva simpatizanţi ai radioclubului, radioamatori din Valcea şi din alte judeţe. Cele patru evenimente radioamatoristice planificate pentu acest an de Asociaţia „Radioclubul Cozia” sunt:
– Indicativ special YP20SV, Diploma “20 de ani de la Renaşterea Cercetăşiei în judeţul Vâlcea”, perioada de operare 2-29 iunie 2014;
-Indicativul special YR48REV, Diploma “Ziua Imnului Naţional”, perioada de operare 21-31 iulie 2014;
-Indicativ special YR7ZEP, “Zilele Europene ale Patrimoniului”, perioada de operare 15-21 septembrie 2014;
– Indicativ special YR7BP, Diploma “Bătălia de la Posada”, perioada de operare 3-14 noiembrie 2014;

Programul „WFF-World Flora and Fauna”, este un program mondial de promovare a ariilor naturale protejate pe calea undelor radio şi are şi o secţiunea YOFF mai pe înţeles, o listă de asemenea zone, codificate, de unde suntem aşteptaţi de radioamatoii din întreaga lume. Legăturile radio contează pentru obţinerea aşa-numitelor diplome WFF. Îi vom întâlni pe radioamatorii de la YO7KRS în locuri dintre cele mai interesante din judeţ: Situl Natura 2000, Munţii Parâng (Obârşia Lotrului), Situl Valea Oltului Inferior (Râmnicu Vâlcea şi Galicea), Parcul Naţional Buila-Vânturariţ(cabana Cheia), Parcul Naţional Cozia (cabana Cozia)

Un alt program radioamatoristic este „Obiective istorice din România” (ROHIST). Programul este asemănător cu WFF existând şi aici un program de diplome specifice. Vor fi realizate legături radio pentru obiective istorice din Vâlcea aflate pe lista progrramului românesc: Palatul Episcopal Râmnicu Vâlcea, Castrul Pons Vetus (Câineni), Cetatea Buridava Dacică(Ocnele Mari), Castrul roman Sâmbotin( Dăeşti-Sâmbotin), Mânăstirea Hurezi (Horezu-Romani), Castrul roman Rusidava (Drăgăşani)

Anul acesta va avea loc a VII-a ediţie a Întâlnirii de Sfântul Ilie, 25-27 iulie 2014, Călimăneşti-Arutela;

Participarea la campionatele naţionale şi internaţionale ale României, Unde Scurte şi Ultrascurte şi la cele mai importante concursuri din calendarul competiţional va fi o prioritate a asociaţiei, mai mulţi radioamatori fiind legitimaţi ca sportivi potrivit normelor Federaţiei Române de Radioamatorism.

Nu în ultimul rând radioamatorii cercetaşi îşi propun să desfăşoare o susţinută activitate de promovare a radioamatorismului în rândul copiilor şi tinerilor din unităţile de învăţământ vâlcene.
Radioamatorii cercetaşi pornesc la drum cu speranţa că vor avea o adevărată viaţă de club, care va contribui la realizarea începând din acest an a primelor perfomanţe sportive şi că vor reuşi să aducă alături de ei copii şi tineri dornici să deprindă tainele acestui sport şi hobby, o activitate cu multiple valenţe instuctive şi forrmative.

 

 

 

 

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.