7,820 total views

Primarul comunei Dăeşti, liberalul Gheorghe Popolan spune lucruri trăznite rău de tot. În luna aprilie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil întucât deţine simultan şi calitatea de primar al localităţii Dăeşti, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică. Primarul a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ANI se află într-o eroare totală, pentru că el nu comercializează nimic …laptele obţinut de la vacile din dotare e refolosit în fermă…tot. Ferma, în care a investit peste 40.000 de euro, a făcut-o ca terapie în combaterea stresului, nu pentru profit şi nu va renunţa la ea.

Luna trecută, Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor din partea a trei aleşi locali, printre care şi primarul comunei Dăeşti, liberalul Gheorghe Popolan.
Potrivit ANI, edilul „se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 iulie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de titular de întreprindere individuală – Popolan Gheorghe – Valerian Întreprindere Individuală”. Art. 87, alin. (1), lit. d), g) şi k) din Legea nr. 161/2003, specifică: „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare[…] calitatea de comerciant persoană fizică”; iar, art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Consilierii locali […] care au funcția de […] administrator […] precum și calitatea de […] asociat la societățile comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse […] cu autoritățile administrației publice locale din care face parte […]. Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

Vacile lui Popolan, crescute pentru combaterea stresului

În cadrul conferinţei de presă organizată vineri 15 mai, de co-preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, primarul Gheorghe Popolan a declarat foarte sigur pe el că procurorii ANI bat câmpii. Ferma la care fac referire procurorii a fost făcută pe fonduri europene cu o investiţie de 40.000 de euro şi are ca obiect de activitate creşterea vitelor, nu comercializarea de produse, laptele obţinut fiind folosit pentru uzul intern…hrănirea aceloraşi vite. Primarul a continuat cu miştocăreala declarând că ferma a făcut-o pe persoană fizică pentru a se încadra în prevederile legale, pe care nu le încalcă deloc, dar ANI nu ştie. Adică, vacile se hrănesc cu ce dau, iar ferma a fost făcută pentru tratarea stresului acumulat la locul de muncă, la Primăria Dăeşti. Popolan a declarat că nu va renunţa la fermă, o algere care nu ţine de el, ci de ANI care-l va demite din funcţia de primar.
,,Am fost declarat incompatibil de către ANI, am contestat decizia în contenciosul administrativ pentru că nu sunt comerciant, sunt crescător de animale. Ferma a fost înfiinţată în 2010 pe un proiect european în care am investit 40.000 de euro. Am trecut ferma pe întreprindere individuală tocmai pentru a respecta legea, e vorba de impozitare, eu plătesc impozit pe cap de animal. Nu pot să închid pentru că ar însemna să dau înapoi cei 40.000 de euro luaţi de UE. ANI ar trebui să facă diferenţa între un comerciant de produse şi un crescător de animale. Eu nu vând nimic, laptele îl refolosesc tot pentru animale…”, a precizat Gheorghe Popolan. Nu ştiu dacă scuza penibilă oferită presei va ţine în faţa instanţei de judecată, dar un lucru este cert – primarul Popolan are foarte mult tupeu dacă-şi permite, ca pe baza unor evidenţe, să arunce cu jigniri în procurorii ANI.

 

 

 

 

 

 

Distribuie

4 comentarii

 1. Minte din prima zi de functie.Minte ca asfalteaza drumuri,in realitate toarna 4-5 cm de afalt.Coincidenta sau nu,cand a betonat drumul(pe jumatate) de la stadionul Valea Alba ,a construit si grajdul,evident cu beton pe jos.O fi pura coincidenta sau betonul care e la grajd trebuia sa fie la restul drumului ?Poate cerceteaza cineva si ne spune.Cuvintele folosite in aceasta conferinta de presa denota caracterul acestui personaj si felul cum conduce comuna,ca pe propria ferma .Daca locuitorii dadeau lapte si il consumau la loc ,ca vacile lui,era cel mai fericit primar.

  1. Ciobanas la Oi, mai bine ai fi ramas la turma ta decat agramat in fata publicului ziarului sus numit.
   Ma gandesc, nu prea ai trecut tu pe la scoala, asa ca ori esti militian ori fost edil in suferinta si mizerie…
   Nu ar trebui sa-ti gasesti de munca cu ziua in loc sa stai pe net sa perorezi mizerii( asa ca tine)???
   Nu prea dai dovada de mare vitejie daca ai scris sub un pseudonim, care fie vorba intre noi, te reprezinta perfect…
   Spune o vorba din batrani…Nu muncesti-nu gresesti…Hm, dar oamenii care locuiesc aici??? Ei ce vina au ? Nicio imbunatatire a calitatii vietii, nicio investitie, comuna cu cele mai putine proiecte spre deloc, ca in Comuna Primitiva…halal edil pe care-l deplangi tu ciobanas….Dar ce scriu eu aici, pastorind o turma de oi resapate, comuniste cum sa te pricepi la vaci moderne?
   Sa-l lasam zic, pe actualul edil sa-si vada de treaba si sa ne vedem de…oile noastre care se plimba cu jeep-uri…pazite de militieni corupti…sau nu???
   Putin ajutor in ale inspiratiei nu strica niciodata …ce zici de pseudonimul-Vacar ca tot te pricepi asa de bine la productia de lapte pe cap de….daestean…

 2. Nu merita Daestiul un primar ca asta! JOS CU EL.E un primar Corupt.

 3. SA TE DUCI LA VACI. LASA ACEASTA COMUNA IN PACE. AI CRESCUT CA CUCUTA IN BALEGAR. IN PROIECTELE FOSTULUI EDIL.NU AI FACUT NIMIC PENTRU COMUNA.NUMAI PENTRU TINE SI SLUGILE TALE DIN CURTE PE CARE LE_AI BAGAT IN PRIMARIE CA ANGAJATI. RUSINE SA ITI FIE! ESTI UN NESIMTIT AVID DE PUTERE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.