381 total views

Primarul localităţii Ocnele Mari, Petre Iordache se numără printre cei mai căutaţi primari din România de către instituţiile de control ale statului. Edilul susţine că a fost călcat de toate instituţiile de control de la Curtea de Conturi a României până la DNA.

Consilierii locali se plâng că primarul refuză să le arate raportul auditorilor, primarul susţine că nu e nimic important în el, că sunt nişte minciuni şi nişte exagerări menite să-i strice imaginea, dar il va oferi presei dacă i se va cere.

Auditorii Curţii de Conturi au menţionat în raportul întocmit la Primăria Ocnele Mari o serie de încălcări ale procedurii achiziţiilor publice, lucrări efectuate defectuos sau cu încălcarea dispoziţiilor legii şi multe alte fapte ce cad în sarcina conducerii şi aparatului Primăriei Ocnele Mari.
“*Nerespectarea legislaţiei în vigoare privind plata sporului pentru participarea la realizarea unor programe finanţate din fonduri europene pentru perioada ce nu mai intra sub incidenţa legii 124/ 2014 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, fiind de recuperat suma de 8059 lei de la membrii comisiei;
* Cedarea cu titlu gratuit a unor materiale a căror valoare se ridică la 7.034,01 lei”;
*Contravaloarea energiei electrice (consumată în Casa de Cultură de o societate comercială privată – n.r.) plătită (prin încălcarea prevederilor contractului dintre părţi şi a legislaţiei – n.r.) din bugetul local a fost în sumă totală de 1.277,91 lei”; * În 2012 au fost atribuite RAJDP Vâlcea, lucrările de reparaţii şi modernizări la străzi şi trotuare prin încredinţare directă “şi nu prin aplicarea unei proceduri de achiziţie prevăzută de art. 18 din OUG nr. 34/2006”. Devizul general al lucrării a fost de 116.385, 03 Euro, valoarea majorităţii dintre cele opt contracte subsecvente având valori mai mari de 15.000 de euro”;
*Plăţi către EuropanProd SA Piteşti, “fără justificare legală” pentru modernizarea (asfaltarea) a trei străzi. “Comisia (de inventariere a lucrărilor – n.r.) a constatat nerealizarea nici uneia din lucrările incluse în proiectul tehnic şi oferta financiară în baza căreia a fost încheiat contractul de execuţie, fiind înscrisă nejustificat în situaţiile de lucrări şi achitată nelegal suma totală de 2.860.480,16 lei” etc.
Din datele scriptice rezultă că peste 700.000 de lei au rămas de încasat din 2013 şi anii anteriori, cea mai mare sumă căzând în sarcina Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea (aproximativ 2.200.000 lei), după cum ne-a explicat primarul “sunt debite şi din anii anteriori, la care se adaugă contravaloarea redevenţei pentru terenul pe care există clădirile societăţii de anul trecut, plus actualizarea cu indicele de inflaţie a sumelor şi costurile accesorii, penalităţi pentru întârziere”.

Primarul Petre Iordache mai susţine că situaţia e total diferită de rapoartele emise.
“Nu e nimic adevărat, vă dau toate actele dacă vreţi. Singurul lucru adevărat e că mi-au trimis pe cap toate instituţiile de control, dar nu au găsit nimic grav. E o mare minciună acolo, dacă era ceva mă legau de mult. Suma de anul trecut cred că o vom recupera uşor, chiar dacă exploatarea a acţionat în instanţă primăria pentru că nu recunoaşte modalitatea de raportare la indicele de inflaţie. Nu am niciun ban de dat, ei au să-mi dea mie.”, a declarat primarul.

 

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Pe viceprimarul Eugen Iordache de ce nu il întreabă nimeni de aceste lucrări si i le puneti in carca doar lui Petre Iordache? Eugen, Romica Lazaroiu si contabila Fetele sunt cei care trag foloase proprii de ani de zile de pe bugetul primariei si nu-i intreaba nimeni nimic niciodata… Eu zic sa vina o alta generatie si sa schimbe astfel de specimente imbatranite in rele. Votez Sasu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.