336 total views

Şase persoane au fost conduse joi seară la audieri de procurori şi poliţişti, dar numai edilul si un funcţionar public au fost reţinuti preventiv.

maldaresti-2015-c

Primarul Ionel Dragu (PSD, la al patrulea mandat) a fost reţinut joi seară, 29 octombrie, pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii realizate la domiciliul său şi al unor funcţionari din Primăria Măldăreşti efectuate de poliţişti de la Poliţia Horezu, însoţiţi de o grupă SIAS de la IPJ Vâlcea, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu. Anchetatorii cer vineri, 30 octombrie, la ora 18.00, arestarea preventivă a edilului pentru 30 de zile.
Dragu a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi delapidare. Procurorii suspectează că, din 2014 şi până în prezent, primarul, în complicitate cu asistentul social, contabilul şi casierul primăriei, şi-a însuşit 90.000 de lei din casieria primăriei. Procurorii au descoperit contracte fictive cu o firma de construcţii, decontări de combustibil consumat de maşinile celor amintiţi în interes personal şi altele. De asemenea, procurorii susţin că Dragu folosea utilajele firmei la propria fermă din localitate, combustibilul consumat fiind, de asemenea, suportat din banii bugetului localităţii. În total au fost efectuate joi seară şase percheziţii, la sediul primăriei, la locuinţa primarului şi a altor patru funcţionari locali. Cel mai probabil, Ionel Dragu va primi astăzi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.