273 total views

Se spune că ”omul sfințește locul”, că prin acțiunile lui, efectuate de pe poziție decizională, trebuie să influențeze și să îndulcească viața celor care și-au pus speranțele în el. Primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă, a înțeles foarte bine acest lucru și a acționat în consecință. Se află la primul lui mandat de primar și mulțumirea cetățenilor comunei îl legitimează și pentru următorul.

Gheorghe Dumbrava

În comuna Stoenești există cinci cămine culturale trecute cu vederea de toate administrațile locale din ultimii 20 de ani. Niciun primar n-a investit vreun ban pentru reabilitarea acestor cămine culturale, astfel că nici manifestări culturale nu s-au făcut în această perioadă, destul de lungă, de timp.
După ce a ajuns primar, în urma alegerilor din 2012, Gheorghe Dumbravă a sesizat acest aspect destul de important pentru o comunitate. Astfel că, în primii trei ani de mandat a reușit finalizarea lucrărilor de modernizare la trei edificii culturale. A început cu cel din satul Dobriceni, care devenise o paragină și care astăzi a devenit punct de atracție pentru tineret și nu numai. În prezent are în desfășurare lucrările de modernizare la căminul cultural din satul Bârlogu și se așteaptă şi demararea lucrărilor la căminul cultural din satul Zmeurăt. Fondurile necesare reabilitării celor două edificii culturale au fost alocate de la bugetul local și însumează circa trei miliarde de lei vechi. Starea de degradare a celor două lăcașuri de cultură este foarte mare și necesită o reabilitare generală.
Aceste două investiții sunt extrem de necesare pentru locuitorii acestor sate care trebuiau să meargă în localităţi vecine pentru un botez sau o nuntă. De asemenea, în cele două sate nu puteau fi amenajate secții de votare ceea ce crea multe probleme procesului electoral. Primarul, Gheorghe Dumbravă, speră ca până la Paști să inaugureze și cele două cămine culturale spre mulțumirea locuitorilor care, în sfârșit, vor avea și ei cămine culturale moderne și funcționale.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.