208 total views

Trecând într-o dimineaţă pe lângă grădiniţa nr.4 din zona 1 Mai şi văzând cum părinţii se întorc acasă cu copiii de la poarta grădiniţei, i-am întrebat pe câţiva dintre ei ce se întâmplă. Şi uite aşa, am stat de vorbă cu câţiva parinţi care ne-au povestit în mare despre ce este vorba la grădiniţa cu pricina.

Au stat în clase înghețate și numai din vina Primăriei. Peste 100 de copii de la Grădinița numărul 4 “Lizuca” din Râmnicu Vâlcea au fost trimiși acasă de educatoare. Si asta din cauză că în clase era foarte frig. În urmă cu o săptămână, mai exact în data de 5 ianuarie 2015, când copiii s-au întors să reia cursurile grădiniței, au fost neplăcut surprinși în momentul în care și-au dat seama că în clase temperatura era asemănătoare cu cea de afară. Gândindu-se în primul rând la sănătatea micuților, educatoarele grădiniței i-au sfătuit pe părinți să-și ia copiii înapoi acasă, urmând să-I readucă când se va rezolva situația.
Problemele la centrala termică a unității de învățământ au început imediat după revizia făcută de specialiștii unei societăți de profil.“Chiar înaintea sărbătorilor de iarnă la centrală au început să se audă niște sunete ciudate. La început s-a defectat o vană, care a fost înlocuită, iar imediat după aceea se pare că s-a stricat o altă piesă. Centrala termică a fost montată în urmă cu șapte ani când a fost renovată și grădinița. De atunci și până astăzi nu am avut probleme”, ne-a declarat educatoarea Mariana Almași.
Cu toate că întrunea toate normele impuse de legislația în vigoare, Grădinița nr.4 Lizuca a fost arondată Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII nr.4, nemaiavând personalitate juridică. În acest fel, conducerea școlii este cea care trebuie să rezolve toate problemele care apar și la grădiniță.“I-am adus la cunoșință domnului director problema apărută la centrala termică, iar dumnealui s-a dus personal și a discutat cu primarul Gigi Matei, dar până astăzi nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Ni s-a promis că situația se va rezolva, dar va mai dura. Din câte am înțeles până va fi reparată centrala termică a grădiniței, noi vom fi racordați la CET. Nu mi se pare cea mai agreabilă soluție, având în vedere și costurile ulterioare, dar până la urmă nu avem decât să ne declarăm mulțumiți, deoarece pentru noi cel mai mult contează să ne putem desfășura în condiții normale procesul de învățământ” ne-a mai spus educatoarea Mariana Almași.
Se pare însă că în bugetul Primăriei nu există fonduri necesare pentru achiziționarea piesei defecte. Consiliul Local ar trebui să achite suma de 3200 lei imediat după ce reparațiile la centrala termică s-ar finaliza și lucrurile ar intra în normal. Aceasta ar fi o primă soluție, dar de durată tocmai din cauza banilor inexistenți.
O a doua soluție, găsită de Primăria Râmnicului de comun acord cu direcțiunea școlii ar fi branșarea Grădiniței “Lizuca” la rețeaua de distribuție a căldurii produsă și distribuită de CET Govora. “ Ni s-a promis că în cursul acestei săptămâni situația va fi remediată, iar cei 107 prichindei din cele cinci grupe se vor putea reîntoarce la grădiniță. Zilele trecute doar trei copii au venit la grădiniță și am fost nevoiți să mergem cu ei într-o sală de clasă de la mansarda școlii. Părinții au refuzat să-și aducă copiii aici, deoarece condițiile existente nu sunt tocmai potrivite pentru copiii cu vârste mici, între 4 și 6 ani. Dar sperăm ca problema căldurii să fie remediată cât mai repede posibil pentru a ne putea întoarce în propria locație”. ( A. S.)

Dorind un punct de vedere al primarului intrimar, Ion Gigi Matei acesta nu a putut fi contactat telefonic.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.