226 total views

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro. Se pare ca de aceasta data, Dosarul Zilei l-a avut luat in vizor pe nimeni altul decat primarul interimar, Gigi Matei. Nu stiu daca putem spune ca cineva i-a copt-o sau i-o coace…drept este ca daca-si baga presa nationala coada, nu mai scapi!

Gigi Matei este un politician de conjunctura. Initial, a fost un simplu consilier local. Prin 2009, partidul l-a pus sef al Directiei Apelor Olt, o companie de stat unde exista bugete de zeci de milioane de euro, companie care ofera foarte multe contracte de constructie. Gigi Matei este si el un constructor cunoscut in judetul Valcea. El detine cea mai importanta balastiera de pe raul Olt si mai multe statii de betoane. Acum cateva luni, Gigi a ajuns accidental primar interimar la Ramnicu Valcea. Insa el este in primul rand om de afaceri care lucreaza direct tocmai cu firmele care incaseaza bani fie de la primaria Ramnicu Valcea, fie de la alte institutii de stat din judet. Gigi nu stie ce sa faca: ii place mult functia de primar interimar dar ii plac si milioanele de euro ! Situatia lui Gigi Matei miroase de la o posta a incompatibilitate.
Pana in anul 2012, PSD-istul Gigi Matei a detinut functia de director si administrator al companiei EDION SRL- firma detine balastiere si statii de betoane in Valcea – EDION SRL livreaza materiale de constructii, nisipi, pietris si ciment la aproape toate santierele importante din judet. Din declaratia sa de avere din 2014, rezulta ca sotia primarului Gigi a preluat controlul firmei EDION SRL. Societatea familiei Matei a furnizat beton companiei care a realizat statia de eupurare a orasului Ramnicu Valcea. La fel, firma primarului interimar a fost furnizor de materiale pentru blocurile ANL din oras. Atat statia de eupurare cat si blocurile ANL au fost realizate de primaria Ramnicu Valcea unde Gigi Matei a fost pe rand consilier local PSD, viceprimar si acum primar. Coincidenta sau nu, toti oamenii de afaceri din oras, si nu numai, care au lucrari importante in Valcea, apeleaza la firma politicianului! Ultima lovitura data de primarul interimar Gigi Matei este parteneriatul cu firma de constructii din Sibiu, Concefa SA, controlata de controversatul om de afaceri Horatiu Cercel. Amuzant este ca Horatiu Cercel este un apropiat al PDL, acesta fiind intersat sa ajunga deputat portocaliu la un moment dat. Firma lui Cercel, Concefa, a castigat in guvernarea PDL lucrarea de constructie a statiei de cale ferata Râmnicu Vâlcea.

Insa, dupa ce USL a castigat alegerile, Cercel l-a luat partener de afaceri in acest proiect pe PSD-istul Gigi Matei. In documentele oficiale ale companiei Concefa se arata ca firma EDION Valcea este principalul furnizor al societatii. Concefa Sibiu este la randul ei o companie ce a fost umflata in ultimii ani cu bani publici. La Valcea, in spatele Concefa sta firma primarului Gigi Matei. Tot orasul stie apucaturile acestuia in materie de afaceri. Presa locala a relatat ca Gigi Matei isi avantaja firma inca din 2009, cand nu visa sa ajunga primar la Ramnic. Cand era sef al directiei de ape Olt, Matei isi dadea bani propriei firme, direct, fara rusine.

Gigi Matei se considera probabil inteligent deoarece foloseste aceasta metoda de a combina afacerile si politica. Matei nu ia direct banii de la stat, ci prin intermediul altor firme, care ii platesc materiale de constructie. Ce uita Gigi Matei este ca la Valcea, in ultimii 10 ani, au fost arestati cei doi primarii orasului: Mircea Gutau si Emilian Francu. El este al treilea si nu-l vad bine in lunile urmatoare.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.