1,105 total views

Traian Băsescu, a fost pentru unii un om providenţial, dar pentru marea majoritate a românilor un personaj malefic. Venit în 2004 la Cotroceni, Traian Băsescu a avut două direcţii de acţiune: prima, colaborarea excelentă cu serviciile secrete ( vezi numirea la SRI a lui George Maior, iar la SIE, a lui Mihai Răzvan Ungureanu), iar cea de-a doua, acumularea de fonduri personale.

Între 2004-2006, coabitarea alianţei D.A. a funcţionat, cu toate că în multe momente Traian Băsescu a căutat să comande el, guvernul şi nu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Ca să fie mai sigur că PNL-ul nu îi face probleme, Traian Băsescu i-a cerut primului ministru în 2006, nici mai mult, nici mai puţin, decât să-şi prezinte demisia. După ce iniţial Tăriceanu a accepat, ulterior s-a răzgândit. Idea cu răzgânditul o să-l încerce şi pe Băsescu în 2007, când suspendat fiind de Parlament, a declarat că va renunţa la preşedinţie, lucru care nu s-a întâmplat, după cinci minute, acesta răzgândindu-se.

Teoriile cu care Traian Băsescu a venit la putere şi anume, combaterea corupţiei, eliminarea baronilor locali, “ tragerea în ţeapă în Piaţa Victoriei” a corupţilor , precum şi raportul dat poporului din trei în trei luni în Piaţa Victoriei, au rămas simple vorbe. Băsescu şi-a văzut în primul rând interesul propriu, consolidându-şi puterea şi întinzându-se foarte mult în sfera economică, acolo unde a capacitat prin oamenii săi de încredere ( Elena Udrea, Adriean Videanu), cam tot ce se putea lua.

La 1 ianuarie 2007, România intra în Uniunea Europeană, iar românii au crezut în acel moment că toate umilinţele şi nedreptăţile suferite din partea străinilor între 1945-2007 vor dispărea, ca o perdea de fum. Din păcate, realităţile lumii occidentale aveau să le arate românilor că pe piaţa occidentală concepte precum: imigrant, rasist, xenofobie, sunt de necombătut, iar tu ca român, eşti de fapt sortit să-i slujeşti pe stăpânii apuseni.

Perioada 2004-2008, din punct de vedere economic, a reprezentat o creştere preluată de la Guvernul Năstase. Însă în anul 2008, economia României începuse să se “supraîncălzească”. Acest lucru se datora în principal speculaţiilor imobiliare care au apărut în ţara noastră şi care au determinat intrarea masivă de capital, capital, nu însă investiţional, ci speculativ, care dădea doar impresia unei creşteri economice, însă la sfârşitul lui 2008, brusc, mase mari monetare au părăsit România, lăsând neacoperite cheltuielile pentru consum.

În 2006 Alianţa D.A. se rupe cu mare scandal, PDL-ul părăsind guvernarea în speranţa forţării unor alegeri anticipate. Cei care au intervenit pentru susţinerea guvernului minoritar al lui Călin PopescuTăriceanu, au fost psd-iştii, care timp de doi ani de zile, fără să pretindă posturi ministeriale, au susţinut în Parlament acest guvern. Şi astfel, manevrele lui Traian Băsescu nu şi-au putut produce efectul. Preşedintele României şi-a mai arătat încă o dată, faţa de om nepăsător, faţă de problemele semenilor săi la inundaţiile care au lovit România în 2005.

Atunci, deplasându-se în judeţul Buzău pentru evaluarea pagubelor, Traian Băsescu nu a avut altceva mai bun de făcut, decât să se certe cu cei cărora apele le luaseră întreaga avuţie. Şi uite aşa, românii au descoperit că preşedintele lor stă de fapt nu pentru rezolvarea problemelor lor la Cotroceni, ci pentru că avea omul un plan: cum să-şi sporească avuţia proprie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.