1,836 total views

Premierul României s-a refugiat în grabă la Ministerul Apărării. La o analiză superficială, s-ar zice că n-a scăpat nici ocazia asta ca să se facă de băşcălie.

Cum să formulez mai paşnic? Victor Ponta apelează la unitate (MApN e unitate militară): “De astăzi, de dimineaţă (declaraţia a fost făcută ieri, n.m.) începând, mi-am mutat biroul. L-am rugat pe domnul Duşa – am un birou la Ministerul Apărării, aia e unitate militară… Dacă mai vine cineva, vreun ziar din ăsta de-al lui Băsescu şi zice <a fost la tine Bin Laden, din morţi> (Duicu viu, n.m.) eu trebuie să scot înregistrarea”. Înregistrarea?! Mitraliera.

La prima vedere, ideea nu-i rea. Vraişte trebuie să fi ajuns Palatul Victoria, dacă şeful Guvernului (cum cu onor îşi spune) a trebuit să se retragă strategic pe poziţii dinainte stabilite. Vă daţi seama că intra în clădirea Executivului cine nici cu Gândul nu gândeşti: vânzători de DVD-uri piratate, de lănţişoare turceşti, de bureţi de bucătărie. Uneori, câte unul mai năuc deschidea uşa sălii în care tocmai se desfăşura şedinţa Guvernului: ”Scuzaţi, n-am ştiut că aveţi treabă!”. În plus, prim-ministrul devenise ciuca înscenărilor.

Nu-i rău, zic, că s-a pitit acolo. Cum a fost? A luat ministerele la rând. S-a răscolit: unde să mă duc? La Muncă? Să fim serioşi. La Sănătate? Nu, mersi. La Educaţie? Na-ţi-o frântă. Mă duc la A-pă-ra-re, de unde şi numele.

Sub scutul Apărării, poate face multe. De pildă, să-l bage-N-ato pe Duicu, dacă îndrăzneşte să dea şi pe acolo. Deşi nu cred că Ponta s-ar ascunde tocmai de baroni. Se ascunde de Băsescu. Însă pentru limba lungă a preşedintelui, distanţa s-a micşorat. Cotrocenii sunt acum la o salvă de mortier.

Dacă m-ar fi întrebat, l-aş fi sfătuit totuşi să caute pentru Guvern o casă conspirativă. Acolo, întâi că nu l-ar fi găsit nimeni până la prezidenţiale şi doi că, după ce pleacă Băse, poate obţine certificat de ilegalist. Primul ilegalist din lume aflat la putere.

Lelia Munteanu, senior editor al ziarului Gândul

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.