183 total views

INCOMPETENȚĂ ȘI COMPLICITATE?!

S-a reaprins depozitul Măldărești și din discuțiile avute cu terți, majoritatea spun cam același lucru, adică, vinovați sunt cei care s-au implicat în execuția lucrărilor, începând de la proiect și până la recepția lucrărilor. Sunt menționate de aceștia ISU, Prefectura și Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Măldărești, dar și cel care a întocmit proiectul de stingere – Cepromin Deva.. Mai mult, se pune problema banilor. ”Acum cine o să mai dea bani pentru stingerea incendiului? Consiliul Județean, Prefectura? Cine? Că statul sigur nu va mai da. Adică o să vedem cum plătim ca proștii iar din buzunarele noastre, pagube produse din incompetență și cu complicitatea autorităților, a unor activități private susținute de aceleași autorități”.

Am stat de vorbă cu un cetățean din zonă care sub protecția anonomatului ne spune că: ” vorbim de incompetență pentru că nu au băgat țevile de preluare a gazului de jos și nu au pus decât niște pământ și se va aprinde și reaprinde de fiecare dată. Vinovați sunt ISU și Prefectura care au ales varianta proastă a proiectului, pentru că au fost mai multe variante. Incompetență totală. Bani sigur nu vor mai primi, iar soluția aleasă să spună prefectul de ce a ales-o pe asta din toate variantele. Vinovat este și Cepromin și Comisia din cadrul prefecturii care a făcut selecția variantelor de proiect prezentate. Gazele pleacă pe fisuri în diferite puncte și iese la suprafață. Atâta timp cât prefectul nu i-a stabilit un termen de depunere a proiectului ( n.r. Nicolaescu)…, pentru că prefectura poate prin Consiliul Prefectural, poate sa dispună termene”. Acesta este punctului de vedere al cetățeanului care ne mai spune că ”numeni nu face nimic și nimeni nu va face nimic în ceea ce-l privește de administratorul depozitului Măldărești, Nicolaescu și astfel de incendii o să tot vedem, ani la rând”.

În 27 februarie la ședința constituită din ordinul prefectului (administratorul depozitului Măldărești nu a participat deoarece consider dumnealui că este hărțuit instituțional), unde a fost prezentată situația actuală a depozitului Măldărești, în urma stingerii incediului izbucnit în vara anului trecut, am fost informați că execuția de stingere a incediului și recepția au fost făcute și nu mai există posibilitateaca acesta să se reaprindă. Iată, că la doar câteva zile de la recepția lucrărilor depozitul se reaprinde.
La cercetare nu au fost găsite urme de zăpadă, aceasta nu era călcată, deci se pare că se exclude varianta că cineva să se fi dus să dea foc, așa cum se presupune că s-a întmplat în vara lui 2017.

”Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la depozitul neconform în localitatea Măldăreşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este autoaprinderea”, a afirmat reprezentantul ISU Vâlcea. El a adăugat că au fost trimise două autospeciale care nu putut interveni din cauza terenului moale. ”La această oră se intervine cu ajutorul motopompelor alimentate din râul Cornăţel. Din cauza impractibilităţii terenului nu se poate interveni cu autospecialele. Au lost dislocate, pentru a facilita stingerea incendiului, circa 15 metri cubi de deşeuri cu ajutorul utilajului Primăriei Măldareşti. Se va interveni până la lichidare”, a spus Popescu, informează Mediafax

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.