294 total views

Spuneam într-un articol recent că prefectul nu aplică legea, dar o interpretează. Astăzi spunem că prefectul activează în folosul unui grup politic și refuză să comunice înscrisurile solicitate de terți, în condițiile în care pe pagina oficială a Instituției Prefectului găsim un raport interesant de soluționare a petițiilor, cererilor, adreselor sau cum mai vrea domnia sa să le definească, dar despre asta în alt articol.

Concret, un simplu cetățean, cel puțin așa reiese, trebuie eventual să se roage de prefect, deși nu prea înțelegem cum ar trebui să o facă, să-i comunice documentele pe care le solicită, în condițiile în care cetățeanul are n cereri adresate Instituției, lucru insuficient totuși în opinia prefectului care tot refuză să-i elibereze înscrisurile solicitate. Toate cererile i se întorc cetățeanului cu răspunsuri evazive, ca să nu zicem în bătaie de joc.

Pentru cine activează prefectul Marin Florian, pentru cetățeni sau pentru PSD și compania?

De ce credeți că prefectul Marin nu eliberează documentele care-i sunt solicitate? Acoperă pe cineva?

În ultima cerere, 07.03.2019, adresată de cetățean domnului prefect și care este transmisă în baza Legii 544/2001, acesta solicită în baza art 6 și în termenul prevăzut de art 7, din legea menționată, să i se comunice următoarele:

1) Ordinul/dispoziția prefectului, prin care ați înființat și ați nominalizat membrii comisiei de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interese public, prevăzut de Legea 544/2001, așa cum este prevăzut de art. 35 alin 1 din HG 123/2002.

2) Minuta ședinței în care au fost consemnate discuțiile/dezbaterile privind analiza reclamației administrative formulate de subsemnatul în data de 17.02.2019 înregistrată la instituția dvs. sub nr 2406/2019 (fără dată)

3) Procesul verbal de ședință întocmit de către comisia prevăzută la art. 35 alin 1 din HG 123/2002 în urma dezbaterii/cercetării reclamației administrative a subsemnatului, prevăzute de art. 35 alin 2 din HG 123/2002.

4) Să-mi comunicați măsurile propuse de către această comisie față de funcționarul public care nu mi-a comunicat înscrisurile solicitate, conform cererilor adresate instituției dvs”.

A întocmit oare prefectul Marin comisia, ordin ori dispoziție? Vom vedea dacă cetățeanul va primi minuta ședinței cu discuțiile privind reclamația ori procesul verbal de ședință ori documentele solicitate. Este clar că cetățeanul este documentat și îl cam încurcă pe prefect care probabil nu se așteaptă ca dumnealui să fie așa insistent, sperând că va ceda.

Vom urmări cursul adreselor! Chiar suntem interesați să vedem cum va mai răspunde de această dată Marin. Până una alta, ne demonstrează că activează doar politic și în nici un caz în folosul cetățeanului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.