183 total views

După adoptarea bugetului pentru anul 2014, Premierul Victor Ponta, a ieşit la declaraţii. Întrebat de jurnalişti, cum comentează faptul că un deputat PNL cere demisia ministrului pentru Infrastructură, Dan Şova, acesta a ţinut să le explice vâlcenilor, declarând: ” Populism local”, ieşirea deputatului PNL, Buican

PONTA: Declaraţie pentru vâlceni

Pentru tronsonul între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu avem nişte studii de fezabilitate care presupun o sumă atât de mare, în jur de 4,5 miliarde de euro, care de fapt depăşeşte tot ce avem noi, bani. Noi avem cu totul trei miliarde pentru toată România şi dacă am începe să facem pe studiul vechi de 4,5 miliarde nu ne ajung banii nici măcar pentru bucata aia. De-aia  am văzut populismul unora dintre jurnaliştii “băsişti”, că dacă nu facem la Alexandria,  nu facem nici la Sibiu -Vâlcea. Mi-ar plăcea. Doar că la Alexandria este de 350 milioane de euro, dincolo sunt 3,5 miliarde. E doar o diferenţă de unu la zece ca preţ, ori banii… nu-i avem.

Deci pentru segmentul Vâlcea-Sibiu, primul lucru pe care-l facem în 2014, este actualizarea studiului de fezabilitate pentru a găsi posibilitatea de construcţie, cu un preţ mai rezonabil. Pentru că dacă dăm 4,5 miliarde… nu-i avem, adică nu o facem, minţim.

Domnul Buican poate să-i mintă pe oamenii din Vâlcea că are dânsul 4,5 miliarde, eu nu pot să fac chestia asta, eu pot doar să spun adevărul şi ieri mi-am asumat riscul, da… bine am făcut să le spun tuturor cetăţenilor din toată ţara pe unde avem bani să treacă autostrada şi pe unde nu avem, dar dacă o să  identificăm, cu mare drag.

Deci populismul ăsta local, îl înţeleg până la un punct. De la un punct încolo, datoria mea cel puţin este să le spun oamenilor adevărul. Este mai bine să spui adevarul. Altfel,  poveşti deastea cu autostrada cred că le aud oamenii din Vâlcea de 20 de ani.

O să mai audă şi de la domnul Buican. Mare lucru… încă unul care le spune o poveste. Problema este: dacă le spunem adevărul oamenilor, şi le spunem, că, avem bani pentru Piteşti-Râmnicu Vâlcea, dar nu avem încă bani pentru Vâlcea-Sibiu…asta  pentru că, 4,5 miliarde  înseamnă mai mult decât toţi banii pentru toată România.

Dacă reactualizăm studiul de fezabilitate şi găsim o posibilitate de construcţie sau de finanţare mai bună, în mod sigur o facem începând cu 2015.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.