1,963 total views

Șeful PSD-ist al Apelor Române înființează zeci de posturi de consilieri ai directorilor și directorașilor din țară și desființează funcțiile de specialiști, scrie Curentul.info. Înțelegem că directorii de ABA-uri nu se descurcă singuri și în curând vor fi consiliați. Deci, și Ștefan Prală, „mecanicul” din ABA Olt care ocupă scaunul directorial, în curând își va consolida „competența” și va fi consiliat de… poate un alt mecanic…

„Administrația Națională „Apele Române” este condusă de persoane fără experiență în domeniul hidrotehnic: Victor Sandu, director general și Relu Adam, Director de Resurse Umane. Puși în funcții de PSD, cei doi trebuie acum să angajeze politrucii incapabili în a-și găsi un serviciu în sectorul privat. Cum pe funcțiile existente nu pot face angajări fără concurs, Relu Adam poreclit „eminența cenușie” și Victor Sandu, „mecanicul șef” au găsit soluția să rezolve situația. Vor renunța la posturile de specialiști vitale pentru activitatea instituției și vor angaja consilieri ai directorilor majoritatea numiți pe funcții politic sau prin concursuri aranjate, totul făcându-se prin reorganizarea unor servicii, birouri sau compartimente realizată fără studii care să justifice demersul.

Astfel, toată munca pe care o fac profesioniștii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor și de la Administrațiile Bazinale, oameni extenuați de munca grea și de responsabilitatea care-i apasă, va deveni infernală. De-a lungul anilor, politrucii care au fost numiți de partide în fruntea ANAR au prăduit banii instituției, construindu-și vile somptuoase pe numele apropiaților, cu muncitorii ANAR, folosind utilajele și materialele instituției și împărțind cu generozitate (desigur pentru a-și asigura libertatea) și șefilor de partid care i-au numit.

Cu un ministru de resort, pus de PSD, care deși e subinginer mecanic de profesie, s-a consacrat ca profesor de specialitate la Centrul de plasament, Beclean, politrucii din ANAR tratează instituția ca propria moșie. În octombrie 2015 când a fost parașutat de la un service auto din București în fruntea a zece mii de angajați ai Apelor Române, Victor Sandu a fost bănuit că e omul lui Tăriceanu sau al Grațielei Gavrilescu. Informație greșită pentru că de fapt, Victor Sandu este omul trezorierului PSD, deputatul de Argeș, Mircea Gheorghe Drăghici. Plăcându-i acoperirea că e omul lui Tăriceanu și pentru a nu fi depistat de ANI că deține împreună cu deputatul un teren lângă Pitești și astfel să ajungă să fie verificați înrucișat, riscând apoi declanșarea controlului averii și unul și celălat, Sandu a depus la ANI o singură declarație de avere cu același număr și aceeași dată, 64/31.05.2017, ca și cea de pe site-ul rowater.ro dar cu conținut diferit. Detalii AICI

Sindicatul Mureșul a anunțat deja că „își rezervă dreptul de a ataca orice formă de reorganizare a instituțiilor din ape unde avem membri de sindicat în țară (ANAR, ABA-uri sau SGA-uri) care va fi realizată așa cum am spus netransparent, fără consultare și fără existența unor studii care să justifice un astfel de demers de reorganizare.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.