212 total views

Purtătorul de cuvânt al PSD Vâlcea, juristul Adrian Buşu a făcut o radiografie exactă a clasei politice din ultimii 25 de ani. Declaraţiile făcute în spaţiul public au fost de o veridicitate extrordinară ţinând cont de faptul că au fost făcute de un om politic, ce-i drept mai tânăr, nu din ,,generaţia de aur”. Juristul a afirmat că România ar fi beneficiat de un alt statut, deci şi de un alt nivel de civilizaţie, dacă timp de 25 de ani politicienii nu ar fi mimat reformarea clasei politice.

,,Problema e că toţi politicienii când ajung la putere se cred deasupra tuturor, chiar şi Dumnezeu este sub ei şi sub el este poporul. Aerul este atât de rarefiat acolo sus încât pierd contactul cu realitatea. Soluţia ar fi rotaţia democratică la putere, pentru că nu ai timp să pierzi contactul cu realitatea, dar la noi cei care au prins puterea se lasă greu daţi la o parte, zici că au dat cu adeziv pe scaun şi nu se mai dezlipesc. Sunt oameni care intră în politică doar pentru funcţii, maşină la scară şi secretară, dar mai sunt şi alţii care chiar vor să îndrepte lucrurile în zona în care activează, vor să facă România să funcţioneze normal, şi cred că acum a venit şi vremea lor, pentru că au aşteptat destul să se schimbe ceva.”, a declarat Adrian Buşu.

Liberalii şi noaptea Sf. Bartolomeu

Juristul a radiografiat şi noul PNL format dintr-o uniune cu PDL nocivă pentru întreaga ţară. Purtătorul de cuvânt al PSD nu le prevede un mariaj fericit pentru pur şi simplul motiv că cele două partide nu s-au înţeles nici în prima ,,căsnicie”, pe vremea Alianţei DA, alianţă care a murit subit după câştigarea puterii de către PDL. Buşu a punctat faptul că în 2004 PDL s-a folosit de PNL pentru câştigarea puterii, în 2013 situaţia s-a inversat. PNL vrea să kilărească PDL, să-l extermine ca partid.
,,Eu tot aştept măsurile de dreapta promise de PNL şi PDL, dar nu apar. Am văzut doar măsuri date în interes personal. Am stat şi am încercat să mă pun în situaţia celor de la PNL, au fost împreună în 2004, în Alianţa DA, nu mai pun CDR –ul pentru că a fost un amalgam.Au tot spus că vor lua măsuri de dreapta, că vor reconstrui ţara şi nu ne-au arătat nimic de dreapta, ne-au arătat doar interesele lor personale. Atunci a fost o noapte a cuţilelor lungi în care PNL a pierdut în faţa PDL pentru că a fost dat afară de la Putere. Acum vin şi spun aceleaşi lucruri, iar dacă în 2004 a fost ,,noaptea cuţitelor lungi”, înseamnă că în 2015 va fi noaptea Sf. Bartolomeu, dacă ne luăm după declaraţiile liderilor PNL făcute la adresa colegilor de la PDL. Este foarte clar că ei nu contruiesc nimic pentru populaţia acestei ţări, construiesc doar pentru ei. Ce se întâmplă acum este o poziţionare pentru startul alegerilor din 2016. Atât!”, a precizat juristul Adrian Buşu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.