813 total views

….iar participanții prezenți în număr mare la ședința de validare a candidatului la funcția de primar a localității, o excepție ținând cont că cetățenii aici trăiesc în teroare cu actualul primar, Concioiu Nicolae, care îi amenință tot timpul și îi ține prin procese, și-au exprimat, în fața senatorului Bulacu, nemulțumirea față de actuala conducere. Mai mult, aceștia l-au rugat să le fie aproape în campanie pentru a putea pune capăt terorii.


„ar fi venit mai mulți, dar le e frică de primar, dacă află că vin se duce peste ei și îi amenință”


Duminică 16 februarie 2020, Organizația PNL Gușoeni, l-a desemnat pe Cristi Spîrleanu, candidat la funcția de primar a localității Gușoeni. La acest eveniment a participat domnul senator Romulus Bulacu, prim-vicepreședinte PNL Vâlcea, însoțit de mai mulți colegi din conducerea județeană. Ședința a început cu prezentarea situației politice la nivel național și județean, o prezentare scurtă prin care senatorul Romulus Bulacu a adus în discuție importanța votului pentru alegerile ce urmează, localele și eventual anticipatele.

Bulacu: „ știți cel mai bine ce dictatură se crează în jurul acestui personaj care conduce Primăria”

„Dacă România nu se dezvoltă real, dacă nu găsim soluții să atragem fonduri europene, împărțim sărăcia după conceptul PSD-ului. Această localitate merită mai mult decât ce se întâmplă acum și dvs știți cel mai bine ce dictatură se crează în jurul acestui personaj care conduce Primăria. Cel mai important, și mi se pare jalnic ce se întâmplă acum în judetul Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea trebuie să nu mai fie la PSD. Județul Vâlcea a rămas foarte mult în urmă față de celelalte județe. Suntem pe locul 5 din coadă ca și posibilitate, ca și salariul mediu, care ne spune unde este dezvoltarea economică. În Vâlcea nu există soluții de viitor, de perspectivă și acesta este motivul pentru care tinerii pleacă spre alte județe. Economia județului este într-o pantă proastă, pentru că a fost prost gestionată inclusiv platforma chimică, inclusiv lipsa de perspectivă pentru investitorii care puteau să vină la noi. Meritați mai mult decât ce vi se întâmplă acum cu această administrație și pentru asta trebuie să creem posibilitatea de a schimba ceva”.

În urma sondajului de opinie efectuat în localitatea Gușoeni și o întâlnire a Biroului Politic Local, PNL a stabilit că cea mai bună variantă de candidatură este cea a domnului Cristi Spîrleanu, care a primit votul în organizația locală și validat.

Spîrleanu: „proiectele pe care primarul le-a dezvoltat în comuna Gușoeni, întâmplător toate sunt în vecinătatea casei lui”.

„Sunt administratorul a două societăți ce au capital privat. Una se ocupă cu comerț cu amănuntul și cealaltă cu creșterea păsărilor. M-am decis să intru în aceasta organizație și să candidez, în urma comportamentului domnului primar pe care îl are față de investitorii din această comună. Orice investiror ar dori să vină în acesta comună să investească și să creeze locuri de muncă intră în conflict direct cu această conducere (n.r. administrația locală), care funcționează de 11 ani în Primăria Gușoeni. O conducere care este formată dintr-o singură familie, mai mulți membri din aceeași familie ocupă cele mai importante funcții din Primărie. Nu a dezvoltat nici un proiect european la nivelul comunei, toate proiectele dezvoltate sunt pe banii de la CJV sau din bugetul local. Trebuie să atragem investitori și să accesăm fonduri europene. Nu putem avea o comună cu o natalitate bună dacă nu avem investitori și locuri de muncă, să atragem tineretul la țară. Numai așa putem. Avem câteva proiecte pe care primarul le-a dezvoltat în comuna Gușoeni, întâmplător toate sunt în vecinătatea casei lui. Mi se pare o aroganță din partea actualei conduceri. Nu este posibil să dezvolți un proiect cu o bază sportivă peste drum de casa primarului, un târg de săptămână care nu a funcționat niciodată, iar ulterior l-a transformat într-o centrală electrică cu panouri fotovoltaice și nici asta nu este dată în folosință și care este peste stradă de casa primarului. Bani cheltuiți și blocați care nu produc nici locuri de muncă, nici confort, iar cetățenii nu beneficiază cu nimic după aceste investiții. O altă investiție, deși nu știm pentru cine, este grădinița care se face tot lângă casa primarului, iarăși o aroganță. În comuna Gușoeni mai sunt doi copii la grădiniță, pentru că majoritatea oamenilor și-au mutat copiii la grădinița în comuna vecină, Crețeni. De ce? Nu e normal. Sunt foarte multe de spus, sunt foarte multe proiecte de implementat în această comună, unde nu s-a dezvoltat mare lucru, dar ne trebuie curaj și voință. Suntem obligați să câștigăm aceste alegeri, obligați să scăpăm de actuala administrație care e nocivă pentru comună și oamenii merită mult mai mult. Suntem singura comună care nu are apă curentă. Toate comunele din zonă au apă curentă, au străzile asfaltate, au șanțuri betonate, iar în comuna Gușoeni predomină boscheții în șanțuri. Crește vegetația, nimeni nu se ocupă de treba asta. Sunt foarte multe de făcut într-o comună, dar trebuie să existe și voință. Numai cu ajutorul dvs putem schimba lucrurile, nu putem fără susținerea dvs. Vrem să spunem puține și să facem mai multe. Degeaba vorbim dacă nu și facem. Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdarea să mă ascultați și v-ați adunat într-un număr consistent și sper ca oamenii din această comună să prindă curaj, să vină alături de noi, să facem ceva bun în comuna asta.”

„Avem convingera că sunteți persoana potrivită care să facă treabă în Gușoeni și ne bazăm pe acest lucru. Ați demonstrat că în afaceri ați resuit, sigur veți reuși și în această comună. Uniți putem face treabă și putem câștiga în Gușoeni, lucru demonstrat la ultimele alegeri când pentru prima dată, aici, PNL a câștigat. Avem un candidat bun și avem șanse reale să câștigăm”, adaugă Dragoș Sitaru, consilierul senatorului Bulacu Romulus.

După ce candidatul a fost prezentat și validat, au urmat discuții libere pe care le vom expune într-un alt articol de presă.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.