221 total views

Ambele partide, autointitulate de dreapta, speră să câştige Primăria Municipiului Rm. Vâlcea. Amândouă şi-au pus în cap prin liderii lor judeţeni să convingă acelaşi om să candideze pentru ele, respectiv, Mircia Gutău.

Ideea pare bună ca un calcul politic viitor, dar arată în modul cel mai clar limitele pe care PNL şi PDL le au la Vâlcea. Mult trambiţata lor fuziune va creea în primul rând o “inflaţie” de candidaţi pentru posturile de conducere.

Dacă la PNL, Municipiul pare să fi căzut în mâna lui Adrănel Cotescu, la PDL, deocamdată nu avem decât un perdant al funcţiei de preşedinte la Municipiu , pe Romeo Rădulescu. Mircia Gutău nu este omul care să asculte de vreun şef, lucru pe care l-a dovedit cu prisosinţă în momentul în care a condus Organizaţia Municipală PDL Rm. Vâlcea şi pentru o scurtă perioadă de timp, pe cea Judeţeană a PDL-ului. De asemenea, Mircia Gutău şi-a format singur lista de consilieri locali, câştigând în 2008, 16 locuri din cele 23, câte sunt în Consiliul Local.

Pare cu totul improbabil ca Mircia Gutău să asculte de indicaţiile lui Adrănel Cotescu, Cristian Buican, Sami Vâlcu sau Romulus Bulacu. Mai mult decât atât, nu este sigur că fuziunea va ţine până în 2016, ştiut fiind faptul că politicienii aşa zisei dreptei româneşti, suferă de o boală ”incurabilă”, fiecare considerandu-se mai bun decât celălalt, spiritul de echipă neexistând decât declarativ.

Şi atunci, te întrebi cine ar avea de câştigat din mariajul imaginat de liderii PNL-PDL?

Cele două partide, eventual fuzionate, dar care nu prea au ce zestre să-i aducă lui Mircia Gutău în ceea ce priveşte oameni de acţiune sau Mircia Gutău care are nevoie de sprijinitori puternici, care să-i înţeleagă doleanţele şi să execute cu stricteţe ordinele?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.