222 total views

La scurt timp după ce premierul Victor Ponta şi-a început vizita oficială în Statele Unite, preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a aplicat acestuia o lovitură sub centură, în cel mai sensibil punct al ultimelor săptămâni: proiectul Roşia Montană.

FOTO/MIHAI MATEI

Deşi, la întâlnirea USL de vineri, liderii Uniunii au stabilit prelungirea lucrărilor Comisiei pentru Roşia Montană cu 30 de zile, ulterior Antonescu s-a răzgândit. Luându-i prin surprindere pe colegii săi de alianţă, el a anunţat ieri că PNL ar prefera ca actuala comisie să respingă proiectul.
“Varianta pe care noi am agrea-o mai mult ar fi ca această comisie să dea raport de respingere proiectului Guvernului şi, după aceea, să se constituie o altă comisie de iniţiere a unui proiect nou. (…) Poziţia noastră este că mandatul comisiei speciale, în¬credinţat de plenul Parlamentului, a fost strict acela de a se pronunţa asupra proiectului de lege iniţiat de Guvern”, a spus liderul PNL.

Senatorul Darius Vâlcov (PSD), preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, le-a atras atenţia liberalilor că încalcă înţelegerea de acum câteva zile. “Le cer liberalilor să fie serioşi şi să respecte ceea ce s-a discutat în USL. Noi în USL am decis prelungirea cu 30 de zile a comisiei şi ei astăzi susţin altceva. Să-şi respecte cuvântul cu care au fost de acord!”, a declarat Vâlcov.

SURSA/EVZ.RO

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.