241 total views

TIMPUL DE VÂLCEA A CREZUT ÎN INIȚIATIVA DEPUTATULUI PNL – FLORIN ROMAN. NICI O ALTĂ PUBLICAȚIE LOCALĂ NU A PUBLICAT ACEST SUBIECT DE MARE INTERES.

Publicam în 6 mai 2019 un articol cu titlul „5 miliarde ron către UAT-uri și CJ-uri”, din care statul acum va mai lua doar 20% și nu 100%. Învidioșii nu au crezut în cele publicate, spunând că niciodată așa ceva nu se va putea întâmpla. Chiar un consilier din zona Berbești a luat la mișto inițiativa publicației de a face public demersul legislativ al deputatului PNL – Florin Roman, deși dumnealui e…PNL..

Spuneam atunci că orașul Berbești, sub conducere liberală de peste 12 ani, deși este cel mai sărac de pe harta județului Vâlcea, și știm ce spunem, sperăm că alegerile locale din iunie 2020 vor aduce o schimbare și administrația actuală își va lua vacanță pe viață. Noua conducere, că sigur va fi una nouă, va avea de administrat importante sume de bani și fața orașului se va putea schimba în totalitate. Foarte curând, UAT Berbești și Consiliul Județean Vâlcea vor acumula la bugetele lor sume de bani provenite din redevența activităților de exploatare, datorită unui deputat liberal de Alba.

Astăzi, liberalul Florin Roman a postat pe pagina oficială de facebook un text în care se menționează că inițiativa a devenit lege și spune că „de astăzi e literă de lege propunerea pe care am făcut-o, prin care 80% din redevența de exploatare a resurselor de suprafața sa rămâna la nivel local. Niciodată in ultimii 30 de ani, Ministerul de Finanțe nu a cedat un ban, in timp ce pagubele rămâneau la nivel local. Este o mare victorie sa “bati” Finanțele. Suma se redistribuie 40% la nivelul primăriilor și 40% la nivelul Consiliilor județene, iar banii vor fi investiți in apa, canal, drum, dispensare, scoli, gradinite! La nivelul județului Alba, demersul meu ca deputat liberal înseamnă un plus de 20 de milioane de lei!”

Așadar, Vâlcea va avea de câștigat, începând de astăzi, datorită deputatului liberal Florin Roman, un plus financiar pentru zonele de unde se fac exploatări a resurselor de suprafață. Unul din orașe este sigur Berbești.

Constantin Rădulescu, fost deputat în Parlamentul României (nu l-a dus capul să facă o astfel de inițiativă, sîc!), mandat în care nu s-a remarcat cu absolut nimic, astăzi „mare” președinte de județ, ar trebui în secunda doi să-i remită deputatului PNL – Florin Roman – o scrisoare de mulțumire în acest sens. Acest lucru ar fi valabil pentru toți reprezentanții județelor care vor avea un câștig financiar enorm în urma demersului inițiat de Roman și care va ajuta administrațiile.

Felicitări, domnule Florin Roman!

PUTEȚI CITI ȘI

5 miliarde ron către UAT-uri și CJ-uri…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.