201 total views

Într-un comunicat remis presei locale, departamentul de comunicare al PMP ne informează, că la nivel naţional, partidul a sesizat DNA cu o plângere împotriva preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, pentru celebrul caz al ‘’bileţelului roz’’ din 2007.

Pentru cine nu-şi mai aduce aminte, în 2007 consiliera personală a dl. preşedintelui Traian Băsescu, nimeni alta decât Elena Udrea, actualul preşedinte al PMP, se prezenta la posturile naţionale de televiziune arătând un bileţel roz, pe care primul ministru de atunci Călin Popescu Tăriceanu adresase o rugăminte preşedintelui ţării. Acesta ar fi trebuit să intervină la DNA pentru că Dinu Patriciu, bunul prieten al lui Tăriceanu şi acţionarul majoritar al rafinariei Petromidia, era cercetat pentru fraudarea statului român.

După scandalul de rigoare, acest fapt a fost dat uitării până astăzi, când PMP în disperare de cauză pentru a-i apăra imaginea lui Traian Băsescu, scoate din nou pe tapet acest lucru. Ceea ce nu ştiu liderii naţionali ai PMP, cât şi cei judeţeni, este că plângerea penală o depui în termen de 60 de zile de la săvârşirea faptei penale şi nu la 7 ani de la acest eveniment. Doamna Udrea se dovedeşte a fi extrem de neinspirată în alegerea mijloacelor de apărare ale distinsului domn Traian Băsescu, cel care stă la masă cu corupţia.

Un partid care se doreşte apărătorul democraţiei reale în statul român, trebuie să înţeleagă că vine un mement în care trebuie să abandonezi ideea susţinerii cu orice preţ a fondatorului.

România nu este o ţară care evoluează pe scara consolidării democraţiei, iar noi trebuie să înţelegem că liderii noştri nu sunt perfecţi şi chiar dacă ne doare sufletul, trebuie să-i abandom atunci când interesul naţional o cere.

Iar intereseul naţional al României este de a nu mai fi percepută ca o ţară guvernată de corupţi la toate nivelurile. Chiar dacă preşedintele Traian Băsescu nu a fost implicat direct în cercetarea DNA, vis-a-vis de infracţiunea de corupţie săvârşită de fratele său, normele politice democratice impun ca el să-şi asume faptul că un membru al familiei sale a traficat influenţă, folosindu-se de poziţia sa în statul român.

Mai mult, preşedintele Traian Băsescu a primit la nivelul lui 2011, informaţii de la structurile informative specializate, referitoare la activitatea infracţională a lui Bercea Mondialul. Atunci când fratele său s-a cumetrit cu Bercea şi a apărut pe toate canalele de televiziune naţionale, ţopăind alături de interlop, Traian Băsescu trebuia să se delimiteze public de gestul fratelui său, pentru a-şi salva reputaţia politică.
Nu a făcut acest lucru, iar acum, indiferent de cât va încerca PMP şi alţii să-i găsească scuze , Traian Băsescu ar trebui să aibă o singură opţiune : aceea de asumare prin demisie a gestului de corupţie al fratelui său şi ca un surplus… şi al ginerelui său.

În concluzie, stimaţi pmp-işti, nu mai dezgropaţi oasele străbunilor ci asumaţi-vă rolul mult trâmbiţat, de partid nou apărător al democraţiei, şi renunţaţi la a mai apăra pe cineva care are în propria casă, corupţia la cel mai înalt nivel.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.