53 total views

Teodor Baconschi, fostul lider al PDL, ulterior PMP, s-a săturat de postura de “paj” al Elenei Udrea. Intelectual rafinat, adept al modelului politic al dreptei franceze, Baconschi, a crezut şi a sperat că va putea implementa acest model iniţial în PDL şi ulterior în PMP.

De fiecare dată, încercările sale au fost sortite eşecului. În ambele cazuri, cel care a comandat din umbră eşecul iniţiativelor lui Teodor Baconschi, a fost nimeni altul decât Traian Băsescu, care nu admite existenţa pe langă domnia sa a unor oameni de spirit, care să-i creeze complexe. Din această cauză a plecat de la Cotroceni Andrei Pleşu şi de asemenea, doamna Adriana Săftoiu a fost obligată să părăsească echipa lui Traian Băsescu.

Teodor Baconschi a trebuit să înfrunte începând cu 2009, atacurile opoziţiei de centru-stânga care-l culpabiliza pentru votul desfăşurat la Ambasada României din Paris în decembrie 2009, voturi care i-au adus victoria lui Băsescu în confruntarea cu Mircea Geoană.

Plecarea din PMP a lui Baconschi, reprezintă încă un eşec al intelectualilor de clasă, de a reforma sistemul politic românesc. Sincer, am fi curioşi să vedem cum a crezut Baconschi că Băsescu îl va prefera la conducerea PMP pe el şi nu pe eterna şi fascinanta, Elena Udrea.

Ce explicaţii vor primi membrii de rând PMP pentru această plecare a unui lider important al partidului care, în mod sigur, va fi urmată şi de un Papahagi sau şi de alţi lideri ai partidului? Toată “poleiala” PMP-ului, că este un partid al elitelor de dreapta, s-a terminat, la fel ca un inel din alamă vândut sub forma unui inel de aur de anumiţi conaţionali etnici de-ai noştri. Este păcat, că în clasa politică românească, intelectualii nu pot rezista, ei neputând “asimila” modul în care politicienii români se manifestă: cu intrigi, lovituri pe la spate, trădări şi promovarea unor nulitaţi, a căror singură calitate este că dau în permanenţă dreptate şefului de partid.

România nu o să aibă niciodată şansa să se ridice din punct de vedere politic şi social, atâta timp cât nulităţile vor conduce această ţară, iar oamenii inteligenţi vor fi trimişi la plimbare şi ţinuţi în “cuşti”, pentru a fi plimbaţi din patru în patru ani, odată cu etapele electorale.

Nu fiţi trist, domnule Mirea, noi am ştiut de la începutul apariţiei PMP-ului că aşa se va întâmpla şi, din această cauză, se pare ca aţi făcut şi veţi mai faceo propagandă unui lucru mort înainte de a se naşte!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.