137 total views

Apariţia Partidului Mişcarea Populară, ca şi competitor în alegerile europarlamentare din acest an, a iscat numeroase controverse atât în stânga , cît şi în dreapta eşicherului politic. Dacă pentru stânga, PMP este un adversar ideologic, pentru dreapta, PMP a “îndrăznit” să tulbure liniştea “patriarhală” a partidelor de dreapta cu existenţă postdecembristă.

Partidul nou apărut pe eşicherul politic, singurul partid – partener al preşedintelui Traian Băsescu, PMP, a plecat la luptă cu sloganul “Ridicăm România” alături de care stă mesajul “ Mişcarea face schimbarea”.

Una din trăsăturile esenţiale ale PMP-ului este dinamica activităţii sale şi dorinţa de a provoca o ruptură cu modul vechi de a face politică în stil dâmboviţean, în sensul să ne fie nouă bine, iar de ceilalţi nu ne interesează. PMP-ul este partidul care-şi doreşte o coeziune şi nu o subordonare cu iz dictatorial între elitele partidului şi masa de membri şi simpatizanţi. Promovează oameni bine pregătiţi, care au realizări profesionale şi administrative autentice, cum ar fi: Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Daniel Funeriu.

“Promovarea oamenilor intregi şi de elită urmăreşte creşterea unei Românii noi puternice, mai prospere, mai corecte, o Românie condusă de “Români pentru Români”. Datorită ideilor de avangardă şi al corectitudinii dovedite până în prezent, am înregistrat o creştere accentuată în sondajele de opinie efectuate la nivel naţional, fiind singurul partid în creştere electorală constantă, depăşind deja 10% în sondaje. Şi nu ne vom opri aici, deoarece ne propunem să susţinem în faţa electorilor români un program care este ataşat pe următoarele elemente de bază: susţinerea unei justiţii independente; crearea unor locuri de muncă; sprijinirea agriculturii; reducerea impozitelor şi taxelor; reindustrializarea economico-europeană; apropierea României şi Republica Moldova în interiorul Uniunii Europene. Ne dorim ca 25 mai, să fie un punct de cotitură în modul de percepţie al partidelor politice de către electoratul român, căruia îi adresăm invitaţia şi rugămintea de a trimite în Parlamentul European nu “mitici” dâmboviţeni sau soţii cu ifose de prime doamne, ci oameni intregi şi competenţi prefesional”, a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Marian Mirea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.