1,002 total views

Comunicatul remis de formațiunea politică PLUS începe cu o declarație a liderului Dacian Cioloș care susține că „atunci când avem curajul să facem un pas în față, oamenii vin, ne urmează, ne susțin și au încredere în noi, pentru că e o așteptare foarte mare în țară“ și menționează că a trecut un an de când au demarat proiectul de schimbare profundă a României, numit PLUS.

„Continuăm cu entuziasm, putere și credință că ceea ce ne dorim stă doar în puterea noastră. Sâmbătă, 7 decembrie şi duminică 8 decembrie, delegaţia mandatată de membrii Filialei PLUS Vâlcea a participat la Convenţia Naţională PLUS. Din delegaţie au făcut parte: Constantin Ene – Preşedintele Filialei PLUS Vâlcea, Gheorghe Ionescu – secretar general, Mihaela Iliescu – responsabil comunicare, Roxana Lică – responsabil strângere fonduri, George Botoran – trezorier, Mariana Niţu – Preşedinte Comisia de Cenzori, Andreea Udrea – responsabil campanii electorale, Betina Burada – Preşedinte Generaţia PLUS, Ramona Achim, Marius Gabriel Vîlcu, Cătălin Dincă, Gheorghe Rebegel – membri ai filialei.

În prima zi a Convenției Naționale PLUS au avut loc alegeri pentru desemnarea noilor membri ai Comisiei Naționale de Integritate și Arbitraj (CNIA) și ai Comisiei Naționale de Cenzori (CNC) și a fost finalizat procesul de alegere de jos în sus a Consiliului Național, în urma votării noilor coordonatori regionali ai partidului. Dacian Cioloş a fost reales Preşedinte al PLUS. Lucrările primei zilei a Convenției Naționale au reprezentat și ocazia unui bilanț privind primul an de activitate, în care a fost adusă în discuție și funcţionarea Alianţei USR PLUS. Dacian Cioloș a vorbit despre alegerile locale și parlamentare și i-a încurajat pe toți membrii PLUS să se înscrie în cursa electorală, subliniind faptul că „situația în care este România în momentul de față e una dramatică și ea nu poate fi rezolvată de un guvern de tranziție“.

Delegații PLUS au votat câte 5 Coordonatori Regionali pentru fiecare dintre cele 9 regiuni. Iată numele colegilor aleşi pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia: 1. Alin Cristian Mituţă 2. Victor Giosan 3. Iustin Dumitrescu 4. Andra Gabriela Dică 5. Marius Gabriel Vîlcu Suntem mândri că judeţul nostru are doi reprezentanţi: Victor Giosan şi Marius Gabriel Vîlcu. Le dorim mult spor! În cea de-a doua zi a Convenției Naționale delegații PLUS au hotărât o serie importantă de modificări ale statutului partidului nostru.

Au fost întărite măsurile care asigură integritatea în cadrul PLUS, prin introducerea în statut atât a unor prevederi referitoare la respingerea traseismului ori a oportunismului politic, precum și prin prevederea unui set extins de incompatibilități între funcțiile ocupate în cadrul partidului și cele ocupate în stat. Președintele unei filiale locale sau județene PLUS nu va putea fi simultan primar, președinte al consiliului județean, parlamentar sau ministru.

Este modul în care ne asigurăm că membrii PLUS își vor dedica întreaga pricepere funcției pe care o ocupă, evitând apariția baronilor obișnuiți în alte partide. Suntem un partid care privește spre viitor și încurajează o cât mai mare implicare a tinerilor în politică, așa că am hotărât să le acordăm un rol esențial: cel puţin 10% dintre membrii Biroului Național și ai Consiliului Național PLUS, principalele organe de conducere de la nivel național, precum și minim 10% dintre candidații PLUS pentru funcții publice vor fi întotdeauna tineri sub 30 de ani”, se mai arată în comunicatul de presă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.